Polislerin atama ve yer değiştirmelerini düzenleyen yönetmelikte yapılan değişikliğin anlamı

Haber Giriş : 26 Şubat 2004 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polislerin atama ve yer değiştirmelerini düzenleyen yönetmelikte yapılan değişikliğin anlamı

Bugünkü (26.2.2004) Resmi Gazetede, Emniyet Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 7'inci maddesinin (c ) bendi değiştirilmiştir. Değişiştirilen maddenin yeni ve eski halleri aşağıdaki gibidir:

7'nci maddenin (c ) Bendinin Eski Hali : "Son genel nüfus sayımına göre merkez nüfusu beşyüz bini aşan şehirler için (a) ve (b) bentleri hükmü uygulanmaz. Ancak, bu illere atanmış olanlar, o ilin ilçelerinden birinin nüfusuna kayıtlı veya doğduğu yer ise o ilçeye atanamazlar."

7'nci maddenin (c ) Bendinin Yeni Hali : "Son genel nüfus sayımına göre merkez nüfusu bir milyonu aşan şehirler için (a) ve (b) bentleri hükmü uygulanmaz. Ancak, bu illere atanmış olanlar, o ilin ilçelerinden birinin nüfusuna kayıtlı veya doğduğu yer ise o ilçeye atanamazlar."

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin Personelin Atanamıyacağı Yerleri düzenleyen 7'nci maddesinin değişilikten sonraki son hali ise şöyledir:

"Personelin atanamayacağı yerlere ilişkin hususlar aşağıda belirtilmiştir.
a) Personel, kendisinin doğduğu veya nüfusa kayıtlı olduğu yer ile eşinin nüfusa kayıtlı olduğu veya hizmetini olumsuz yönde etkileyecek maddi ilişkisinin bulunduğu ya da nüfusa kayıtlı olmamakla birlikte en az 15 yıl müddetle devamlı olarak ikamet ettikleri il ve bu ile bağlı ilçelere atanamaz.
b) Atandığı ilde (a) bendinde belirtilen durumdaki bir kimse ile evlenen personelin, yer değiştirmesini gerektiren başka bir sebep olmadıkça en geç üç yıl içinde atama istek formu doldurtularak bulunduğu il dışında bir yere ataması yapılır.
c) Son genel nüfus sayımına göre merkez nüfusu bir milyonu aşan şehirler için (a) ve (b) bentleri hükmü uygulanmaz. Ancak, bu illere atanmış olanlar, o ilin ilçelerinden birinin nüfusuna kayıtlı veya doğduğu yer ise o ilçeye atanamazlar.
d) Personelin teklifle alındığı il veya birime tekrar atanabilmesi için aradan en az 5 yıl geçmesi veya o yere dönüşüne engel bir halinin bulunmadığı hususunda atanacağı İl Valiliğinin veya Genel Müdürlüğe bağlı birimlerde birim amirlerinin uygun görüş belirtmiş olması şartı aranır."

Yapılan değişiklikle sadece beşyüz bin rakamı bir milyona çıkarılmıştır.

Buna göre; Personel, kendisinin doğduğu veya nüfusa kayıtlı olduğu yer ile eşinin nüfusa kayıtlı olduğu veya hizmetini olumsuz yönde etkileyecek maddi ilişkisinin bulunduğu ya da nüfusa kayıtlı olmamakla birlikte en az 15 yıl müddetle devamlı olarak ikamet ettikleri il ve bu ile bağlı ilçelere atanamaz. Ancak, son genel nüfus sayımına göre merkez nüfusu bir milyonu aşan illere atanabilirler.

Yine Atandığı ilde (a) bendinde belirtilen durumdaki bir kimse ile evlenen personelin, yer değiştirmesini gerektiren başka bir sebep olmadıkça en geç üç yıl içinde atama istek formu doldurtularak bulunduğu il dışında bir yere ataması yapılır. Ancak, son genel nüfus sayımına göre merkez nüfusu bir milyonu aşan illere atananlar için bu hüküm uygunmamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber