Toplu Görüşmelerin İkinci Turunda Neler Yaşandı?

Memur sendikaları ile hükümet temsilcileri arasında devam eden toplu görüşmelerin ikinci toplantısı Başbakanlık Yeni Bina'da saat 14:00'de başladı.Görüşmelerde ilk olarak, birinci toplantıda çözülemeyen yüzde 2,38'lik enflasyon farkının hangi aydan geçerli olmak üzere yürürlüğe gireceği konusu ele alındı ama bu konuda bir mutabakata varılamadı. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Ağustos 2006 20:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurların toplu görüşmeleri ertelendi 19.08.2006

Hükümetin görüşmelere başlarken gündeme getirdiği enflasyon farkının ne zamandan itibaren yürürlüğe gireceği konusu bugünkü toplantıda da ele alındı. Türkiye Kamu-Sen, farkın, Nisan'dan geçerli olmak üzere verilmesi halinde, buna da razı olabileceğini belirtirken, KESK getirilen bu öneriyi olumlu karşıladığını ancak yeterli bulmadığını belirtti. KESK Başkanı Tombul, memurun büyümeden kaynaklı alacağı bulunduğunu bu nedenle de ilk altı ay için yüzde 5, ikinci altı için 5 olmak üzere yüzde 10 ek zam talebinde ısrarlı olduklarını belirtti.

Hükümet adına Bakan Şahin'in, Kamu İşveren Kurulu adına da Maliye Müsteşarı Hasan Basri Aktan'ın enflasyon farkının Temmuzdan önce verilmesi yönündeki öneriyi uygun görmemesi üzerine, bu konuda mutabakata varılamadı. Görüşmelerde, tıkanma yaşanmaması için bu konunun toplu görüşmenin son toplantısında yeniden ele alınması ve gündemin diğer maddelerine geçilmesine karar verildi.

Görüşmelerdeki bir diğer konu ise denge tazminatında yaşanan sorunlardı... Sendikalardan gelen öneriler doğrultusunda denge tazminatının verilmesi konusunda yaşanan sıkıntıların tespiti ve çözüm önerileri getirilmesi amacıyla 8 kişilik bir komisyon oluşturuldu.

Bir diğer konu olarak ise kamu personel reformuydu. Hükümet adına görüşmlere katılan Devlet Bakanı Şahin sendikaların personel reformuna yönelttikleri itirazların büyük bir kısmını dikkate aldıklarını, Başbakan Erdoğan'ın tasarı üzerinde mutabakat sağlanmadan Bakanlar Kuruluna getirilmemesi talimatı verdiğini belirtti.

Toplu görüşmelerin ikinci toplantısında, sendikalar, masada yine birbirilerini suçlayıcı sözlere yer verdiler. KESK Başkanı Tombul, Şahin'in Türkiye Kamu Sen Başkanı ile birlikte kameralar karşısına çıkmasını kabul edemeyeceğini belirtti. Sendika üyesi kamu görevlilerine sendika aidatlarının karşılığı olarak verilen 5 YTL bu görüşmelerde tartışma konusu oldu. KESK Başkanı Tombul yapılan işin yanlış olduğunu belirtti. Kamu Sen Başkanı Akyıldız ise bu aidatın devlet tarafından sendikalara verilmiş bir ücretmiş gibi algılanmasına karşı olduklarını vurguladı. Akyıldız, "Bu 5 YTL sendika üyesi olanlara verilmiş bir tazminattır? dedi.

Toplu görüşmelerin üçüncü toplantısı, Salı günü saat 14.00'te yapılacak...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber