Sağlık personeline muayene önceliği hazırlığı
Sağlık Bakanlığında Kurum İdare Kurulu toplantısı yapıldı

Toplantı sonrasında, yetkili sendika olan Sağlık Sen bir açıklama yaptı.
Sağlık Sen'in yaptığı açıklamaya göre;
ÇOCUĞU OLAN EŞLERE AYNI GÜN NÖBET YAZILMAMASI İÇİN RESMİ YAZI YAZILACAK
- Çocukların olmayan eşlerin yanı gün nöbet, çocukları olan eşlerin ise farklı günlerde nöbet tutmaları için Atama Daire Başkanlığı tüm illere resmi yazı yazacak.
MUAYENE ÖNCELİĞİ
- Sağlık personeline ve çocuklarına muayene işlemlerinde öncelik verilmesi için mevzuat araştırması yapılacak. Sağlık Sen'in bu konuda yaptığı açıklama tam olarak şu şekildedir: "Sağlık çalışanlarının önemli taleplerinden birisi de personele muayene önceliği verilmesiydi. Yapılan KİK toplantısında Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında görev yapan personele randevu önceliği tanınmasında mevzuat açısından bir engel olmadığı takdirde gerekli işlemlerin yapılmasına; personelin çocuklarına muayene önceliği konusunda ise, gerekli araştırmanın yapılmasına karar verildi."
ATAMA EVRAKLARININ BEKLETİLMEMESİ
- Genel sekreterler ve il müdürleri evrakları tamam olan atama yazılarını dahi bekletmekte... Belgelerin eksiksiz olması halinde, atama yazılarının bekletilmeden Bakanlığa gönderilmesi için il sağlık müdürlüklerine resmi yazı yazılacak.
AMBULANS KAZALARINDA ARAÇ DEĞER KAYBI
- Ambulans kazalarında hasarlar kasko tarafından ödenmesine karşın, değer kaybı aracı kullanan çalışandan alınıyordu. KİK toplantısında değer kaybının da kasko üzerinden karşılanması konusunda çalışma yapılmasına karar verildi.
GEÇİCİ GÖREV YOLLUKLARI, GÖREVLENDİRME SÜRESİ ÜZERİNDEN ÖDENECEK
- 112 çalışanları, nöbet esasına göre çalıştığı için, görevlendirmelerde, görevlendirmeler
aylık olmasına karşın sadece görev yaptıkları gün sayısı dikkate alınıyordu.
Kabul edilen talebe göre, geçici olarak görevlendirilen personele görevlendirme
süresi üzerinden geçici görev yolluğunun ödenmesi gerektiği, bu konuda Acil
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Strateji Geliştirme Başkanlığı
ile koordineli şekilde 81 il valiliğine yazı yazılmasına karar verildi.
SPOR MÜSABAKALARINA KATILAN PERSONELE ÖDENEK VERİLECEK
- Maçlara ve etkinliklere katılan sağlık çalışanlarına ödenekler, tam olarak ödenecek...