Muğla Rektörü, Dr. Özdağ'ı Görevden Uzaklaştırdı

2547 sayılı YÖK Kanununun akademik personele siyasi partilere üye olma hakkı tanıdığını belirtmiştik. Kanunun verdiği bu cevaz nedeniyle de yüzlerce akademik personel siyasi partiler de görev alabilmektedir. Geçtiğimiz hafta buna ilişkin olarak, bir siyasi parti Genel Başkan yardımcılığını yürüten Dr. Selçuk Özdağ'ın maruz kaldığı uygulamaları manşete çekmiştik. Sayın Özdağ, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Şener OKTİK'in YÖK'ün kararını beklemeden, bugün kendisini görevden uzaklaştırdığını bizlere iletmiştir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Ağustos 2006 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektör OKTİK'in bu uygulaması, 2547 Sayılı YÖK Kanunun 59. maddesi ile akademik personele tanınan bir hakkın (siyaset yapma hakkının) kullanılmasının cezalandırılması olup, bu cezalandırma ile sadece siyaset yapma hakkı gasp edilmemiş, aynı zamanda Sayın Özdağ'ın çalışma hakkı da gasp edilmiştir.

Yapılan uygulamayı şidetle kınıyoruz.

Önceki haberimizde yer alan şu hususu bir kez daha vurguluyoruz:

Haksızlık yapıp da kimsenin kendisine dokunamayacağını düşünen bir çok kamu görevlisinin emekli maaşı maddi ve manevi tazminat nedeniyle hacizli durumdadır.(6183 sayılı Kanunun gereğince emekli maaşının bir kısmı hacze konu olabilmektedir.)

Şuan güçlü olduğuna inanlar, bu güçlerinin devamlı olmayacağını bilerek haksızlık yapmadan kaçınmalıdırlar.

Çünkü, adalet herkese lazımdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber