Toplu Görüşmelerin Üçüncü Toplantısında Neler Oldu?

Toplu görüşmelerin üçüncü toplantısı Başbakanlık Yeni Bina'da saat 14:00'de başladı. Önceki iki görüşmeye nazaran bu görüşme kısa sürdü ve iki saat sonra toplantının bitttiği açıklandı. Bunun nedeni, hükümetin memura 2007 yılı için yüzde 4 zam ve enflasyon farkı önermesiydi. Bu öneri hem Türkiye Kamu Sen hem de KESK tarafından tepkiyle karşılandı ve toplantıya devam edilemeyeceği belirtildi. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Ağustos 2006 18:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu görüşmelerin üçüncü toplantısının başlangıcında ilk olarak önceki toplantıda kurulan iki komisyonun hazırladığı raporların görüşülmesine başlandı. Bakan Şahin, Maliye'de oluşturulan komisyonunun çalışmaları henüz tamamladığını ifade etti. Bakan Şahin'in önerisi üzerine, bu iki komisyonunun raporunun Perşembe günü yapılacak toplantıda ele alınması kararlaştırıldı. Hatırlanacağı üzere denge tazminatı ve 399'a tabi personelin, ücret skalası ile sosyal haklarına ilişkin iki komisyon oluşturulmuştu.

Gündemin bir diğer maddesi olarak kamu personel reform taslağına geçildi. Bu taslağın bir örneği geçen yıl da konfederasyonlara sunulmuştu. O taslakta da mali haklar bulunmamaktaydı. Şahin, taslaktan yargı mensuplarının, askeri personelin çıkarıldığını ve sendikalar tarafından hassasiyet gösterilen bazı maddelerin taslakta yer almadığını ifade etti. Şahin taslağın isminin de Kamu Personel Kanun Taslağından, Devlet Memurları Kanunu Taslağına çevrildiği ifade etti. Şahin'in toplu görüşme sürecinde bu taslağın değerlendirilmesine yönelik komisyon kurulması teklifi konfederasyonlarca uygun bulunmadı. Bu konudakonfederasyonların toplu görüşmeden sonra görüşlerini Devlet Bakanlığına iletmesi ve o aşamadan sonra yeniden bir değerlendirme yapılması kararlaştırılmıştır.

Toplantıda son olarak 2007 yılı zammının konuşulmasına geçildi. Hükümet orta vadeli planda yer alan yüzde 4'lük teklifi öneri olarak sundu. Türkiye Kamu Sen bu öneriyi kabul edemeyeceğini belirtti ve yeni bir öneri getirilinceye kadar görüşmelere ara verilmesini istedi. Kamu-Sen'in toplantıyı terk etmesi üzerine de görüşmelere ara verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber