Memur-Sen'in Sitemize Gönderdiği Açıklama

Memur-Sen yönetimi sitemizde yayımlanan ?Memur sen başkanı ne yapıyor?? başlıklı haber-yoruma bir açıklama göndermiştir. Gönderilen açıklamada, Memur Sen Başkanı Aksu'nun yüzde 25 zam verileceğine dair duyumu ile Memur Sen'in toplu görüşmelerde talep ettiği miktarın diğer konfederasyonlardan yüksek olup olmadığına dair hususlara açıklık getirmektedir. Açıklamayı aynen yayımlıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Ağustos 2006 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BASINA VE KAMUOYUNA DUYURULUR

?Memur sen başkanı ne yapıyor?? başlıklı haber niteliğinden daha çok yazılı yorum amaçlı yazı incelendiğinde yazının, bir haber sitesinde bulunması gereken unsurların hiçbirini taşımadığı açıkça görülmektedir. Haber yayını yapmanın en önemli özelliği olan tarafsız ve objektif habercilik anlayışının hiçe sayılarak ve haber verilen kurumun görüşü alınmadan haberde yargıç makamına geçilmekte, konfederasyonumuz ve sayın başkanımız şahsında bütün memur sen camiası ve sevenlerini yargılandığı görülmektedir.

Haberde söz konusu edilen genel başkanımız Ahmet Aksu'nun 22-08-2006 tarihinde cihan haber ajansına verdiği mülakatta; "evli iki çocuklu en alt kademede maaş alan memura 2005 yılı toplu görüşmelerinde olduğu gibi %25 zam verileceği duyumları alındığı? yer almıştır. Bu haber bazı basın organlarında ve sitenizde bütün memurlara %25 zam verilecek şeklinde yansıtılmıştır. Yapılan bu yanlış anlaşılmaya sitenizce birde yorum yapılarak konfederasyonumuz ve genel başkanımızı incitici ifadeler kullanılmıştır. En azından bu konuda görüşlerimiz alınmayarak yorum yapılması ve yayınlanması üyelerimiz ve bize gönül verenleri son derece üzmüştür.

Bir haber sitesi ilkeli, tarafsız ve dürüst habercilik anlayışına sahip olması gerekmektedir. Alınan duyumlar teyit etmeden yapılan açıklama; "Memursen diğer 2 konfederasyondan farklı olarak görüşmelere oturduğunda en düşük memur zammının 1.475 YTL olmasını istiyordu. Bu konfederasyonlar arasındaki en yüksek rakam idi ancak 3.görüşmelerde aksu bu teklifi hemen 1000YTL ye indirdi? açıklamasıdır. Bu cümle rekabet halinde olduğumuz konfederasyona ait sendika sitesinde de aynen bulunmaktadır. Üyelerimiz ve memurlar.net sitesi okuyucuları hatırlayacaklardır ki memursen 14 ağustos 2006 tarihinde düzenlediği basın toplantısı ile 2006 yılı toplu görüşmelerinde masaya getireceği memur maaşı ile ilgili teklifini kamu oyuna ve basına açıklamıştır. Memursen'in aile yardımı, kira yardımı, çocuk yardımı çıkarılmış çıplak miktar talebidir. Memursen başka konfederasyonlar gibi değişik tarihlerde birden çok rakam telafuz etmemiştir.

Diğer konfederasyonların açıklamış olduğu miktar, kira yardımı, aile yardımı, çocuk yardımı ve diğer yardımlar olmadan olmasını talep ettikleri çıplak maaş miktarıdır.

Memurlar.net haber sitesinin söz konusu haberde ?diğer konfederasyonlar arasındaki en yüksek rakam memur senin idi? ifadesi diğer konfederasyonların giydirilmiş ücret teklifleri görmezden gelinerek sunulmuştur. Konfederasyonumuz ve genel başkana yöneltilen hoş olmayan ifadelerin sitenize ve diğer yargılarınıza yakışmadığına inanıyoruz. Memurlar için önemli bir site olduğuna inandığımız ve okuyuculara doğru, tarafsız ve ilkeli haberler sunmasını dilediğimiz memurlar.netin okuyucularının haklarının korunması noktasında basın yayın ve ahlak ilkeleri konusunda daha ciddi olması en büyük dileğimizdir.

Saygılarımızla

Memur Sen Yönetimi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber