Toplu Görüşmelerin 4. Toplantısında Neler Oldu?

Toplu görüşmelerin dördüncü toplantısı Başbakanlık yeni binada saat 14:00'de başladı. Toplantı öncesinde hükümetin yeni bir teklifle gelmemesi halinde toplantılardan çekileceğini açıklayan KESK, görüşmeler başladıktan sonra hükümetin memur oyaladığını belirterek toplu görüşme masasından çekildi. Toplu görüşmelerin dördüncü toplantısında yaşananlar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Ağustos 2006 23:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önceki görüşmelerde oluşturulan komisyon raporları dördüncü toplantıda ele alındı. Görüşmeler sırasında ek ders ücreti alan öğretmenler ile Başbakanlık çalışanlarının da bu haktan yararlandırılması talep edildi. Başbakan Müsteşar yardımcısı Mustafa Çetin, temsil ve makam tazminatı alanlar dışındanki memurların bu haktan yararlandırılmasını talep etti.

Denge tazminatına ilişkin görüşmelerde hizmet kollarında yetkili sendikalar kurumlarda yaşanan sorunları dile getirdiler.

Geçen toplantılara göre kısa görüşmeler, saat 17:15 gibi sona erdi. Toplantılara Cuma günü saat 15:30'da devam edilecek..

Toplu görüşmelerin beşinci toplantısında aşağıdaki konular görüşülecek olup, mali konular Pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulu sonrasında salı günü ele alınacaktır.

A) Kamu görevlilerinin sosyal güvenlik ve sağlık hakları ile ilgili hususların görüşülmesi

B) Hizmet kolları itibariyle sendikalarca iletilecek taleplerin değerlendirilmesi

C) Sendikal ve demokratik haklar

D) Özelleştirilen kuruluşlardan nakle tabi tutulan personelin durumunun görüşülmesi

E) Kamu da çalışan kadınların haklarının iyileştirilmesi

F) Key hesaplarının tasfiyesinin görüşülmesi

G) Kamu görevlilerinin çalışma koşulları ile ilgili hususlar ile mesleki eğitimlerinin geliştirilmesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber