Göreve Başlatılmaları Ders Yılı Sonuna Kadar Ertelenen Öğretmen Adayları

Milli Eğitim Bakanlığınca yayımlanan Şubat 2004 öğretmen atama kılavuzunda, "Özel öğretim okullarında sözleşmeli olarak çalışmakta olan adayların, göreve başlamalarına ilişkin bir erteleme yapılmayacağından takvimde belirtilen süre içinde atandıkları ilde göreve başlamaları gerekmektedir. Bu süreden sonra yapılan başvurular değerlendirilmeyecektir." açıklamasına yer verilmiştir. Ancak, Bakanlıkça yeni yayımlanan genelgede bu durumdaki adayların ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında İngilizce Dil Öğreticiliği, Bilgisayar Öğreticiliği ve vekil öğretmenlik görevini yürütenlerin, göreve başlatılmalarının, yazılı olarak istekte bulunmaları kaydıyla ders yılı sonuna kadar erteleneceği belirtilmiştir. Genelge metni için tıklayınız.

Haber Giriş : 05 Mart 2004 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Göreve Başlatılmaları Ders Yılı Sonuna Kadar Ertelenen Öğretmen Adayları

Milli Eğitim Bakanlığınca yayımlanan Şubat 2004 öğretmen atama kılavuzunda, "Özel öğretim okullarında sözleşmeli olarak çalışmakta olan adayların, göreve başlamalarına ilişkin bir erteleme yapılmayacağından takvimde belirtilen süre içinde atandıkları ilde göreve başlamaları gerekmektedir. Bu süreden sonra yapılan başvurular değerlendirilmeyecektir." açıklamasına yer verilmişti. Ancak, Bakanlıkça yeni yayımlanan genelgede bu durumdaki adayların ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında İngilizce Dil Öğreticiliği, Bilgisayar Öğreticiliği ve vekil öğretmenlik görevini yürütenlerin, göreve başlatılmalarının yazılı olarak istekte bulunmaları kaydıyla ders yılı sonuna kadar erteleneceği belirtilmiştir. Genelge metni için tıklayınız.

Memurlar.NET Haber

 

T.C.
Milli Eğitim Bakanlığı
Personel Genel Müdürlüğü

SAYI: B.08.0.PGM.0.23.01.01-04-752/21696

KONU: Göreve başlaması ertelenenler

GENELGE

2004/21

Bakanlığımızın gözetim ve denetiminde yürütülen eğitim- öğretim faaliyetlerinde aksaklığa meydan verilmemesi bakımından; 28/02/2004 tarihinde gerçekleştirilen atamalarda Bakanlığımız kadrolarına öğretmen olarak atananlardan halen özel öğretim okullarında sözleşmeli öğretmen veya yönetici olarak görev yapanlar ile Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında İngilizce Dil Öğreticiliği, Bilgisayar Öğreticiliği ve vekil öğretmenlik görevini yürütenlerin göreve başlatılmaları yazılı olarak istekte bulunmaları kaydıyla ders yılı sonuna kadar ertelenecektir.

Bu kapsamda göreve başlatılmaları ertelenenler, 18/06/2004- 01/09/2004 tarihleri arasındaki herhangi bir tarihte göreve başlama isteğinde bulunduklarında göreve başlatılacaklar, 01/09/2004 tarihine kadar göreve başlamayanların atamaları iptal edilecektir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Doç. Dr. Hüseyin ÇELİK
Milli Eğitim Bakanı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber