Bir Muamma - Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı

Görevde yükselme yönetmeliğinin Danıştay kararları doğrultusunda görevde yükselme ve unvan değişikliğine dönüşmesinin üzerinden iki yıl geçti. Bir çok kurum görevde yükselme yönetmeliğini değiştirdi, daha sonra da hem görevde yükselme hem de unvan değişikliği sınavlarını gerçekleştirdi. Ancak, Sağlık Bakanlığı, Bakanlar Kurulu Kararına uymayarak yönetmeliği hala çıkarmadığı gibi kendi personelinin yükselme ve unvan değişikliği umutlarını yok etti. Forum ziyaretçilerimizin yoğun isteği üzerine ortak bir tepkiyi yayımlıyoruz.

Haber Giriş : 08 Eylül 2006 08:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Görevde yükselme ve unvan değişikliğine ilişkin özel kategori için tıklayınız.
Forumdaki tepkileri görmek için tıklayınız.

Bir Muamma - Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı

Sağlık Bakanımız Sayın Prof.Dr. Recep AKDAĞ İlimizi ziyaret etti geçenlerde bu sene 40 yakın ili ziyaret edeceğini oralarda sağlık sorunlarını, sağlık çalışanlarının isteklerini dinleyeceğini anlattı. v.s v.s

Bizim için önemli olan tarafı İl Müdürümüze görevde yükselmeyle ilgili soru sorulmasın bu sene içerisinde yapılacak demiş ve o gün toplantı da sendikacılar sordu aynısını söyledi ?bu sene yapılacak? ben şahsen duydum.

Aylar önce Sağlık Bakanlığınca hazırlanan Görevde Yükselme Sınavı ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği Taslağı görüş alınmak üzere Devlet Personel Başkanlığına gönderilmiş, yönetmelik bazı değişikliklerin yapılması için Sağlık Bakanlığına geri gönderilmiş aldığımız haberlere göre de epey zaman olmuş Sağlık Bakanlığı da hiçbir değişikliği yapmamış.

VE ŞİMDİ KARŞIMIZ DA DA

*Yeni bir görevde yükselme sınavı yönetmeliği hazırlayıp YAYINLAMAYAN.

*1999 yılından bu güne 7 yıldır görevde yükselme sınavı YAPMAYAN

*Sendikalarla imzalanan mutabakatlara UYMAYAN

(Başbakan Yardımcısı Devlet Bakanı Sn.M. Ali ŞAHİN tarafından imzalanmıştır. Eğitim durumlarına göre kadro verilmesi (2005 yılı mutabakat metni 11/b)

*Kamu İdare Kurulu kararlarını UYGULAMAYAN

(Sendika Temsilcileri ile Sağlık Bakanlığı yetkililerince imzalanmıştır.)

(Bunlar keyfiyetten uzak Kurumları bağlayıcı)

BUNLARI YAPMAYAN SAĞLIK BAKANLIĞI VAR

Sağlık Bakanlığı kendi personeline karşı bu kadar duyarsız ve isteksiz kalmasının mantığı nedir? Bunu anlamıyoruz

Kendi birimi içinde yükselme bekleyen ve bunu herkesten çok hakkı olan kendini yetiştirmiş personel varken dışarıdan atamalar olması, son zamanlarda giderek artması çalışma şevkimizi kırıyor.

Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığından sonra en fazla personeli olan kurum. MEB birbuçuk yıl içinde üç defa sınav yaptı. Diğer kurumlarda birbir yönetmeliklerini yayınlayıp sınavlarını yaparlarken bizlerin es geçilmesi çok rencide edicidir.

Ben Lisans Mezunu (Kamu Yönetimi) birinci derecenin birinci kademesinde olan bir hizmetliyim.

YETER,

YARDIMCI SAĞLIK PERSONELİ VE YARDIMCI HİZMETLER SINIFI' NIN SESİNİ

BİRİLERİ DUYSUN ARTIK

SAYGILARIMLA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber