İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sağlık hizmet kolundaki mutabakat

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Ağustos 2015 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık hizmet kolundaki mutabakat

SAĞLIK SEN'İN YAPTIĞI AÇIKLAMA

Sağlık-Sen'in Toplu Sözleşme Masası'nda elde ettiği kazanımlar, sağlık çalışanlarının yüzünü güldürecek. Kamu İşveren Heyeti'yle yapılan görüşmeler sonrası 2016 ve 2017 yılı için geçerli olacak 3. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri'nden imzalanan Mutabakat Metni'nde, sağlık çalışanlarının döner sermayeden alacakları payın artırılmasından, izinli günlerde döner sermaye kesilmemesine kadar birçok kazanım bulunuyor. Ayrıca, önceki yıllarda elde edilen kazanımlar da aynen geçerli olacak.

Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adli Tıp Kurumu ve Üniversite Hastanelerinde 2005 yılından sonra göreve başlayan 300 bin çalışana 1 derece verilmesinin de yer aldığı kazanımlarda, yıpranma payı konusunda da 2016 yılından itibaren uygulanmak üzere Bilim Kurulu kurulması yer alıyor.

Sağlık-Sen'in, Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Hizmet Kolu'nda Toplu Sözleşme Masası'nda elde ettiği kazanımlar şu şekilde:

Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adli Tıp Kurumu ve Üniversite Hastanelerinde 2005 yılından sonra göreve başlayan 300 bin çalışana 1 Derece kazandırıldı. (Bu kazanım sayesinde düşülen dereceye göre 250 TL'ye kadar ek kazanç elde edilecek.)

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarda ayda 5 güne, yılda 10 güne kadar kullanılan yıllık izinler döner sermayede çalışılmayan günden sayılmayacak. (Bu kazanım sayesinde Hekimlerde 150-500 TL, hekim dışı çalışanlarda 50-150 TL zarar ortadan kaldırıldı.)

Üniversite hastanelerinde ayda 5 güne, yılda 10 güne kadar kullanılan yıllık izinler döner sermayede çalışılmayan günden sayılmayacak. (Bu kazanım sayesinde Hekimlerde 150-500 TL, hekim dışı çalışanlarda 50-150 TL zarar ortadan kaldırıldı.)

Adli Tıp Kurumu'nda ayda 5 güne, yılda 10 güne kadar kullanılan yıllık izinler döner sermayede çalışılmayan günden sayılmayacak. (Bu kazanım sayesinde Hekimlerde 150-500 TL, hekim dışı çalışanlarda 50-150 TL zarar ortadan kaldırıldı.)

Halk Sağlığı Kurumu'na bağlı entegre hastanelerin özellikli birim kadro unvan katsayıları 0,40'dan 0,50'ye çıkarıldı. (Bu kazanım sayesinde entegre hastanelerin özellikli biriminde görevli bir sağlık çalışanı 350 TL'ye kadar ek kazanç elde edecek.)

Komisyon kararı aranmaksızın re'sen geçici görevlendirilenlere kadrosunun bulunduğu kurum veya görevlendirildiği kurumdan hangisinin döner sermayesi yüksek ise oradan döner sermaye ek ödemesi yapılacak.

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında çalışan personelin hem döner sermaye tavan katsayısının 1.50'den 1.70'e çıkarılması, hem de hizmet alanı kadro unvan katsayılarının 0,05 puan artırılması sağlandı. (350 bin sağlık çalışanını ilgilendiren bu kazanım ile GİH, TH, YH sınıfına 100 TL'ye kadar, sağlık hizmetleri sınıfına 200 TL'ye kadar ek ödeme kazandırıldı.)

Üçüncü seviye acil servis ve üçüncü seviye yoğun bakımlara döner sermayede 0,10 ek puan alındı. (Bu kazanım sayesinde bu birimde görevli bir sağlık çalışanı 250 TL'ye kadar ek kazanç elde edecek.)

Üçüncü basamak sağlık tesislerinde görev yapan uzman hekimlerin hizmet alanı kadro unvan katsayılarının 2.50'ye çıkarılması sağlandı. (Bu kazanım sayesinde bu birimde çalışan bir uzman hekim 350 TL'ye kadar ek kazanç elde edecek.)

112 Acil Sağlık İstasyonu sorumlu sağlık personelinin hizmet alanı kadro unvan katsayısının 0.50'ye çıkarılması sağlandı. (Bu kazanım sayesinde 112 Acil Sağlık İstasyonu sorumlu sağlık personeli 400 TL'ye kadar ek kazanç elde edecek.)

Çevre Sağlığı ve tütün denetimi yapan personele yüzde 5 ek puan alındı. (Bu kazanım sayesinde bu birimde görevli bir sağlık çalışanı 100 TL'ye kadar ek kazanç elde edecek.)

AFAD'a bağlı kampların bulunduğu illerde görev yapan hekim dışı sağlık çalışanlarının tavan katsayılarının 1.80'e çıkarılması sağlandı. (Bu kazanım sayesinde bu illerde görev yapan sağlık çalışanlarının 200 TL'ye kadar ek kazanç elde edecek.)

Yemek hizmetinden faydalanamayan 112 personeline nakdi yemek yardımı yapılması sağlandı. (Bu kazanım sayesinde yemek hizmetinden yararlanamayan 112 personeline 174 TL nakdi yemek bedeli ödenecek.)

2016 yılından itibaren uygulanmak üzere sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi için BİLİM KURULU kurulması sağlandı.

Adli Tıp Kurumunda görev yapan personelden tavan katsayısı 1.50 olanların tavan katsayılarının 1.70'e çıkarılması sağlandı. (Bu kazanım sayesinde Adli Tıp Kurumu personeli 150 TL'ye kadar ek kazanç elde edecek.)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda nöbet tutan çalışanların nöbet ücretlerinin her nöbet günü için 4 saate, haftada 12 saate çıkarılması sağlandı. (Bu kazanım sayesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda nöbet tutan yaklaşık iki bin personel 200 TL'ye kadar ek kazanç elde edecek.)

Kanunla belirtilen uzman hemşirelik ve uzman ebelik şartlarını taşıyanların özel hizmet tazminatlarının 5 puan artırımlı ödenmesi sağlandı. (Bu kazanım sayesinde uzman ebe ve uzman hemşireler 40 TL'ye kadar ek kazanç elde edecek.)

Üniversite hastanelerinde görev yapan sağlık personelinin tavan katsayıları 1.50'den 1.70'e çıkarıldı. (Bu kazanım sayesinde GİH, TH, YH sınıfına 100 TL'ye kadar, sağlık hizmetleri sınıfına 200 TL'ye kadar ek ödeme kazandırıldı.)

Üniversite hastanelerinde görev yapanların döner sermaye katsayılarının YÖK ile birlikte daha adil bir şekilde yeniden değerlendirilmesi kararı alındı.

Adli Tıp Kurumu'nda ölüm raporu ve otopsi nöbeti tutan çalışanların tavan katsayılarının yüzde 10 artırılması sağlandı. (Bu kazanım sayesinde hekimler 500 TL'ye kadar, diğer çalışanlarımız 150 TL'ye kadar ek kazanç elde edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber