İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kadro konusu toplu sözleşmeye nasıl yazıldı?

Kadro bekleyen 4/C'lilerin talebi, toplu sözleşmeye, 4/B'li sözleşmeli pozisyonlara geçirilmeleri için çalışma yapılması şeklinde yazıldı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Ağustos 2015 23:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kadro konusu toplu sözleşmeye nasıl yazıldı?

İşte 2016-2017 dönemine yönelik toplu sözleşmede yer alan hüküm

Bazı işçilerin kamu görevlisi ve geçici personelin sözleşmeli personel statüsüne geçirilmesi

Madde 36- (1) Kamu kurum ve kuruluşlarının fabrika, şantiye, atölye, çiftlik ve arazi gibi işçi istihdamının zorunlu olduğu yerlerde istihdam edilen işçiler hariç olmak üzere ilgili yer ve birimlerinde memur veya sözleşmeli personel eliyle yürütülmesi gereken işlerde sürekli işçi kadrolarında çalışmakta olanların, KİT'lerde sözleşmeli personel pozisyonlarına, diğer idarelerde ise memur kadrolarına geçirilebilmeleri konusunda çalışma yapılacaktır.

(2) 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (C) fıkrası kapsamında tam zamanlı çalışan geçici personelin sözleşmeli personel pozisyonlarına geçirilebilmeleri konusunda çalışma yapılacaktır.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu personeli

Madde 12- (1) Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunda sözleşmeli statüde çalışan personelin kadroya geçirilebilmeleri konusunda çalışma yapılacaktır.

DEĞERLENDİRME

1- 4/C'lilerin sözleşmeli pozisyonlara geçirilmesi için çalışma yapılacak.

2- Memurun işini yapan işçilerin memur kadrolarına, KİT'lerde sözleşmeli personelin işini yapan işçilerin ise sözleşmeli pozisyonlara geçirilmesi için çalışma yapılacak.

3- TKDK'daki sözleşmeli personelin memur kadrosuna geçirilmesi için çalışma yapılacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber