Türkiye teröre karşı tek yürek

Türkiye'nin dört bir yanında vatandaşlar, PKK terörünü protesto için sokaklardaydı. İzmir, Eskişehir, Samsun, Zonguldak, Kocaeli ve daha pek çok noktada binlerce kişi, ellerinde bayraklarla tepki yürüyüşü düzenledi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 25 Ağustos 2015 07:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye teröre karşı tek yürek

Türkiye,en doğusundan en batısına kadar teröre karşı tek yürek oldu. Kocaeli'nden Alanya'ya, Samsun'dan Mersin'e kadar yurdun dört bir yanında yürüyüş düzenleyen onbinler, PKK terörüne öfke kustu.

İZMİR: Konak Meydanı Hasan Tahsin İlk Kurşun Anıtı önünde toplanan Bir Millet Uyanıyor Platformu üyeleri, İstiklal Marşı okuduktan sonra, son dönemlerde şehit olan polis ve askerlerin ismini okuyarak "Burada" diye bağırdı. Açıklama yapan grup, terör örgütü aleyhinde sloganlarla yürüdükten sonra protestoyu bitirdi.

ESKİŞEHİR: Sosyal medyada organize olup Odunpazarı Meydanı'nda toplanan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 5 bin kişi, Türk bayraklarıyla ve sloganlarla Hava Şehitliği'ne kadar yürüdü. Burada şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan grup, ardından İstiklal Marşı okudu. Açıklama yapan grup daha sonra dağıldı.

SAMSUN: Sosyal medya üzerinden bağlantı kuran ve çoğunluğu Samsunspor taraftarı olan yaklaşık 2 bin kişi, İstiklal Caddesi üzerinde toplanarak Türk bayrakları ve sloganlar eşliğinde yürüdü. Grup, "Bizim gayemiz, kalleşe karşı birlik beraberlik sağlamak, kardeşçe yaşamak" dedi.

ADANA: Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanan 500 kişi, Türk bayraklarıyla ve sloganlar eşliğinde Atatürk Parkı'na kadar yürüyüp şehitlere saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu. 20 araçlık bir grup da ellerinde Türk bayraklarıyla korna çalıp Atatürk Caddesi'nde tur atarak teröre tepki gösterdi.

MERSİN: Cumhuriyet Alanı'nda buluşan grup, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, ellerinde Türk bayraklarıyla Tevfik Sırrı Gür Stadı'na kadar yürüdü.

AKSARAY: Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Türk bayrakları ve sloganlar eşliğinde yürüdü.

KARABÜK: Yenişehir Atatürk Anıtı'nda toplanan vatandaşlar, terör örgütü aleyhine slogan attı.

ZONGULDAK: Çatalağzı'nda bir araya gelen çeşitli derneklerin üyeleri, açıklama yaptıktan sonra ellerinde Türk bayraklarıyla 1 kilometre mesafedeki Şehitler Anıtı'na kadar yürüdü.

BANDIRMA: 4 akşamdır devam eden eylemlerde Türk bayrakları asılı araçlarıyla konvoy oluşturan vatandaşlar terörü protesto etti. Ardından araçlarını bırakan vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'nda slogan atıp, yürüyüş yaptı. Bazı vatandaşlar, 8 gün boyunca her akşam konvoy yapma ve Cumhuriyet Meydanı'nda toplanma kararı aldı.

ALANYA: Terör olaylarını protesto etmek amacıyla HDP binasına yürümeye çalışan ülkücü gruba polis biber gazı ve tazyikli su sıktı. Polis barikatını aşan bazı göstericiler önce HDP binasındaki tabelanın üzerine Türk bayrağı astı. Ardından tabelayı indirdi.

KOCAELİ:Merkez Bankası önünde toplanan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atarak yürüdü. HDP il binasını taşlayan grup, polise rağmen dağılmadı. Sloganlar attıktan sonra İstiklal Marşı okuyan grup, HDP binasına Türk bayrağı astı.

BURDUR:Karamanlı, Yeşilova Caddesi'nde toplanan vatandaşlar, teröre tepki ve şehitlere saygı yürüyüşü gerçekleştirdi.

Abbas ÇAKAR-Mehmet AL-Murat KARAMAN-Rıdvan UYSAL-Birkan DÜZENLİ-Ali Faik ATAY-Şaban YILMAZ-Deniz KARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber