Becayiş'te Küçük Bir Değişiklik Yaptık

Aynı kurumda ve aynı unvanda çalışan kişilerin karşılıklı olarak yer değiştirmesine imkan sağlayan becayiş servisimizde küçük bir değişilik yaptık... Aylık ortalama 4 binin üzerinde ilanın bırakıldığı servisin arama bölümünde, bundan böyle sadece Kurum seçilerek sorgulama yapmak mümkün olabilecek... Diğer taraftan, servisin kurum listesi bölümüne, belediyeler ve üniversiteler de eklendi. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Haber Giriş : 16 Eylül 2006 19:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÜNİVERSİTELER VE BELEDİYELER EKLENDİ

Becayiş servisi ilk kurulduğunda, yapmış olduğumuz tanım gereğince, belediyeler ve üniversitelere sistemde yer vermemiştik. Zira mevzuatımıza göre her bir belediye veya her bir üniversite tek başına bir kurumdu. Becayiş ise aynı kurumda bulunan aynı unvandaki kişilerin karşılıklı olarak yer değiştirmesi idi... Bu tanım 657'de yer alan Kanuni bir tanımdır.

Ancak bazı ziyaretçilerimiz becayiş yoluyla geçiş olmasa da, uygun bir aday bulunması halinde kurumlar arası nakil yoluyla geçilebileceğini belirtmiştir. Bu nedenle kurum listesine "Üniversiteler" ve "Belediyeler" olmak üzere iki bölüm daha eklenmiştir. Belediyeler veya üniversitelerde çalışan ziyaretçilerimiz uygun bir aday bulduklarında kurumlar arası nakil yoluyla geçiş yapacaklardır.

ARAMA NASIL YAPILACAK?

Becayiş servisinin arama bölümünden, daha doğrusu becayiş servisinden yararlanabilmek için memurlar.net üyesi olmak gerekmektedir. Sisteme üye olanlar "Arama" bölümünü kullanarak sorgulama yapabilmektedir. Arama bölümde, bugüne kadar, kurum ve unvan bilgilerinin her ikisinin girilmesi zorunluluğu bulunmakta idi. Bu her unvan için teke sorgu yapılması anlamına gelmektedir. Bu zorunluluğu gelen öneriler doğrultusunda bugün değiştirdik. Artık sadece Kurum seçilerek arama yapmak mümkün... Kurum seçip arama yapıldığında, sorgu sonuçları unvan, bulunulan il ve gitmek istenen il şeklinde gelecektir.

Tüm ziyaretçilerimize duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber