Unakıtan: Yeni vergiler gelmesi söz konusu değil

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2006 20:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediyelerin vergileri artıracağı yönündeki iddialarla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, belediye gelirleri yasasında değişiklik öngören taslağının yeni vergiler getirmeyeceğini belirterek taslağın henüz Meclis'e sevk edilmediğini söyledi. Unakıtan, ''doğmamış çocuğa fistan biçilmez'' dedi.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın Ankara Hilton Oteli'nde verdiği resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, belediye gelirleri yasasında değişiklik öngören taslağının yeni vergiler getirmeyeceğini belirterek taslağın henüz Meclis'e sevk edilmediğini söyledi. Unakıtan, ''doğmamış çocuğa fistan biçilmez'' dedi. Yeni vergiler getirilmiş gibi bir hava oluşturulduğunu dile getiren Unakıtan, ''onlar bana göre tamamen yanlış. Bununla ilgili bir açıklama yapılmasında fayda var. Yeni vergiler gelecek diye bir şey söz konusu değil'' diye konuştu. Araçlardan günlük 7 YTL otopark parasının alınmasının öngörüldüğünün hatırlatılması üzerine Unakıtan, araçlardan otopark parası alınmasının yeni konmuş bir madde olmadığını, kanunda var olduğunu ancak uygulanmadığını söyledi.

Kemal Unakıtan, gazetecilerin "emlak vergisinde düzeltme yetkisi verilen belediyelerin bazılarının bu yetkiyi artış yönünde kullanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki sorusuna ''bunları okudum, nerede ne kadar artmış onla yakından ilgilenilecek. Önce onunla ilgili doğru bilgi alayım'' şeklinde yanıt verdi. Unakıtan, memur maaş zamlarına ilişkin bir soru üzerine konunun Mehmet Ali Şahin'in ilgilendirdiğini söyledi. Öte yandan Sabancı Holding'in Ankara'daki resepsiyonuna Zaman Gazetesi'nde pazartesi günü yayınlanan 'Yurtdışına çıkışta alınan 70 YTL harç 15 yeni liraya indiriliyor' haberi damgasını vurdu. Gazeteciler, Bakan Unakıtan'a "yurtdışı çıkış harcı düşürülecek mi" sorusunu yöneltti. Unakıtan ise şu cevabı verdi:" Yurtdışına çıkışta alınan 70 YTL'lik harcın 15 YTL'ye indirilerek, tüm istisnaların kaldırılması için bir çalışma yapıyoruz. Öneri, Başbakanlık'ta değerlendiriliyor. Harcı indirebiliriz veya mevcut uygulamayı devam ettirebiliriz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber