'HDP ve PKK, Erdoğan'ın çözüm sürecini istismar ettiler'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ: - "HDP ve PKK, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çözüm sürecini de istismar ettiler. 'Kan akmasın, gençler dağa çıkmasın, Türkiye'nin önü açılsın' dedik. Onu da engellemek istediler"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2015 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'HDP ve PKK, Erdoğan'ın çözüm sürecini istismar ettiler'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, HDP ve PKK'nın çözüm sürecini istismar ettiğini belirterek, "Kan akmasın, gençler dağa çıkmasın, Türkiye'nin önü açılsın' dedik. Onu da engellemek istediler" dedi.

Yunusemre Muhtarlar Derneğinin düzenlediği programa katılan Özdağ, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de yer alan tüm etnik grupların birlik ve beraberlik içinde yaşaması gerektiğini ifade etti.

AK Parti'nin insan hak ve özgürlükleri alanını genişletip bir yandan refah seviyesini yükseltmek bir yandan da gelir dağılımının eşit olması için çalışmalar yapmaya devam ettiğini anlatan Özdağ, Parlamentonun ülkedeki eksiklikleri belirtmek için önemli bir yer olduğuna işaret etti.

Özdağ, şöyle konuştu:

"Konuşmayı öğreneceğiz, tartışmayı öğreneceğiz, farklılığımızı zenginlik kabul ederek zengin ve özgür Türkiye'yi inşa edeceğiz. Bunu başaracağız ve hiçbir kimse silaha sarılmayacak.

Eksiklik varsa kanun teklifi verirsiniz. Neden silaha sarılıyorsunuz. Duble yollar, okullar, hastaneler yapıyoruz. Demek ki kalkınma ile ilgili problemi o bölgeden ortadan kaldırmışız. 'Dilimizi konuşamıyoruz' dediler, buyurun serbest. Şarkı, türkü yapmak istiyordunuz, buyurun serbest. 'Okullar açalım' diyordunuz, özel okullar açabilirsiniz. Kürtçe propaganda istediniz onu da yapıyorsunuz. Bireysel özgürlükler noktasında ne gerekiyorsa yaptık. Bir eksiklik varsa söyleyin yapalım. Ama HDP ve PKK, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Çözüm Süreci'ni de istismar ettiler. 'Kan akmasın, gençler dağa çıkmasın, Türkiye'nin önü açılsın' dedik. Onu da engellemek istediler."

-"Recep Tayyip Erdoğan'ı hedefe koymak istiyorlar"

Doğu ve Güneydoğu'da adam kaçırmanın, araç yakmanın Kürt sorunu ve insan haklarıyla bağdaşmadığını vurgulayan Özdağ, "Türkiye'yi zayıflatmak ve Türkiye'nin büyümesini geciktirmek istiyorlar. Recep Tayyip Erdoğan'ı hedefe koymak istiyorlar. 'Çözüm Süreci'ni Recep Tayyip Erdoğan baltaladı, o bitirdi' diye algı yapıyorlar. Çözüm Süreci'ni Kandil bitirdi. Sonra HDP, KCK, PKK bunlar bitirdi" diye konuştu.

Türkiye'nin hiçbir vilayetinde ay yıldızlı bayrağın dışında bir bayrağın dalgalanmayacağının altını çizen Özdağ, 1 Kasım seçiminin milat olacağını kaydederek, "Bu bir parti mücadelesi değil. Bir bakıma emperyalizme karşı yerli unsurların mücadelesidir. Solcusuyla, sosyal demokratıyla, sağcısıyla, dindarıyla, dinsiziyle Türkiye'nin bağımsız üniter yapısına inananlarla, 'Hayır biz egemen güçlerin taşeronluğunu yapacağız' diyenlerin yani bir noktada hainlerin mücadelesidir. Yani PKK gibi hainlerle mücadeledir" ifadelerini kullandı.

Yunusemre Muhtarlar Derneği Başkanı Bedriye Pehlivan, program sonunda Özdağ'a teşekkür plaketi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber