Kayıp hacı yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor

KURBAN Bayramı'nın birinci günü Mina'da şeytan taşlamaya giderken çıkan izdihamda kaybolan Kastamonulu 3 hacının ile 74 yaşındaki Satılmış Gençel'in Yozgat'ın Kızıletepe köyündeki yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Eylül 2015 22:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kayıp hacı yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor

KURBAN Bayramı'nın birinci günü Mina'da Şeytan taşlamaya giden hacılar arasında çıkan izdihamda kaybolan hacılardan halen haber alınamıyor. Kayıp hacılardan 74 yaşındaki Satılmış Gençel'in, Yozgat'ın Kızıletepe köyündeki yakınları, yetkililerden yardım istiyor.

Kayıp hacının oğlu Aziz Gençel, Mina'da yaşanan olay sonrası yetkililerden bilgi alamadıklarını, kendi çabalarıyla orada bulunan hacı adayları ile telefonla irtibata geçerek bilgi alamaya çalıştıklarını söyledi. Aziz Gençel, şunları söyledi:

"Babamla en son salı günü akşam görüştüm. Hal hatır sordum, iyi olduğunu ve merak etmememizi söyledi. Bayramın birinci günü sabahı televizyonda Mina'da izdiham olduğunu öğrendik. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, olayda Türk hacılarının olmadığı söylendi ve biz de rahatlamıştık. Sonra da yanındaki arkadaşlarını aradık ve babamın otele gelmediğini söylediler. Biz de panikledik ve köyümüzden diğer hacıları aradık, babamın kayıp olduğunu öğrendik. Babamın telefonunu aradık, kapalı olduğu için ulaşamadık. Diyanetten herhangi biri bizi arayıp bilgi vermedi. Biz kendi çabalarımızla ancak bu kadar bilgi alabildik. 4 gündür diken üzerindeyiz. Babamın ölü mü, sağ mı olduğu hakkında bilgi almak istiyoruz."

Kendisine 5-10 günlük vize verilip, babasını orada aramak istediğini belirten Aziz Gençel, "45 yaşındayım, bu yaşıma kadar bu kadar çaresiz bir duruma düşmemiştim" dedi.

Satılmış Gençle'in eşi ile birlikte 2008 yılında hac için başvuruda bulunduğu ve 1.5 yıl önce eşini kaybetmesi sonucu bu yıl hacca yalnız gittiği öğrenildi. Mina'daki izdihamdan sonra haber alınamayan hacılar 64 yaşındaki İsmail Aslan ve 63 yaşındaki Şengül Aslan ile Satılmış Gençel''in Yozgat'taki yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor.

Kayıp hacıların ailelerinin endişeli bekleyişi sürüyor

Gürkan YILMAZ/KASTAMONU, (DHA) - KURBAN Bayramı'nın birinci günü Mina'da şeytan taşlamaya giderken çıkan izdihamda kaybolan Kastamonulu 3 hacının yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor.

Kastamonu'dan 38 hacı adayı, geçen 20 Ağustos'ta şirket görevlisi 55 yaşındaki Enver Karakülah nezaretinde kutsal topraklara gitti. Bayramın birinci günü yaşanan izdihamın ardından kendilerinden haber alınamayan Tosya ilçesinde yaşayan organizatör Karakülah ile hacılardan 78 yaşındaki Hikmet Çapar ve merkez ilçeye bağlı Başören Köyü'nde yaşayan 77 yaşındaki İsmail Muzır'ın yakınlarının endişeli bekleyişi devam ediyor. Çiftçi emeklisi İsmail Muzır'ın gelini Fadime Muzır, kayınvalidesi 71 yaşındaki Fadime Muzır'la birlikte hacca gittiğini söyledi. Muzır, şöyle dedi:

"Kayınpederim, kayınvalidem biraz rahatsız olduğu için oraya götürmek istemedi. Gönül koyunca onu da götürmüştü. Oradan konuştuğumuz bir kişi bize, 'İsmail ağabey bayrağımızı taşıyordu' dedi. En son bayrağımızı taşırken görülmüş. Kayınvalidemi olay günü yarım saat önce kafileyle birlikte göndermiş kendisi orada kalmış. Olaydan 1 gün önce telefonda görüştük. İyi olduklarını söylemişti. Hayırlı haberini bekliyoruz."

Faciada yaralanan hacı adaylarından Kastamonulu 54 yaşındaki Yaşar Aslan'ın oğlu Fatih Aslan da babasından 3 gün sonra haber alabildiklerini ifade etti. Arslan, "Olay sonrası akciğerinde su toplamasından dolayı Cidde şehrinde hastanede tedavi altına alınmış. Babamın yaşadığına çok sevindim. Biran önce aramıza dönmesini bekliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber