İrtica yaygaracılarına örnek ihbar mektubu!

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 23 Eylül 2006 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son günlerde yaşanan irtica suçlaması furyasına bir yenisi daha eklendi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ndeki bir öğretim görevlisi hakkında kimin gönderdiği belli olmayan ihbar mektupları nedeniyle inceleme başlatıldı

Rektör Yücel Aşkın hakkındaki iddialarla gündeme gelen Van Yüzünü Yıl Üniversitesi bu kez de üniversiteye bağlı Bitlis Ahlat Meslek Yüksekokulu'nda öğretim görevlisi olarak görev yapan Yücel İslam'a yönelik iddialarla çalkalandı.

Ahlat Meslek Yüksekokulu İktisadi ve İdari Programlar Bölümü Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölümü'nde görev yapan Öğretim Görevlisi Yücel İslam hakkında başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere, Genelkurmay Başkanlığı, Adalet Bakanlığı, YÖK, savcılıklar ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü'ne 'ihbar mektubu' gönderildi. Okulda, adı Yücel olmasına rağmen, 'Yusuf İslam' olarak bilinen İslam, hakkında bir ajansın ve gazetelerin internet sitelerinde yayınlanan haberlerde, başörtülü öğrencilere 'başörtülerini çıkarmamaları' yönünde baskı yaptığı ileri sürüldü. Başörtüsü yasağı dikkate alındığında, İslam'a yönelik suçlamaların ihbar kabul edilerek hakkında inceleme başlatılması ise kafaları karıştırırken Milliyet gazetesinin de dünkü sayısında abdestin fiziksel faydalarının anlatıldığı din kültürü kitabını irtica tehditi gibi manşetine taşıması dikkat çekti.

İŞTE İDDİALAR

Söz konusu mektuptaki iddialar şöyle: '... Yusuf Hocanın korkusundan başörtümüzü açamıyorduk.

...Yusuf İslam hocanın anlattıklarından dolayı Cumhuriyetçilere, rejime kin ve nefret duygularıyla doldum. Elime silah verseler ben de bazılarını öldürebilirdim. Danıştay saldırısını ben de yapabilirdim.

...Yusuf Hocamız hep 'selamunaleyküm' ile başlar Allah'a emanet olunuz diye bitirir. Bir hoca öğrencisine böyle hitap eder mi? Türbanlı olduğumuz için ve bizleri idare ettiği için derslerine gelmezdik.'

'KONU YARGIDA' DEDİ

Söz konusu haberde delil olarak sunulan e-mail yazışmalarında Yücel Aşkın'ın İslam tarafından suçlandığı belirtiliyor. Söz konusu yazışmada ajans ve internet sitelerinin geçtiği şekliyle bile suçlama yok: 'E.Ö: Yücel Hocam Rektör değişirse bence az da olsa rahatlamış olursunuz. Yücel İslam: Özgürcüğüm, üniversite ile ilgili çok somut bilgi sahibi değiliz. Olay yargıda.'

İDDİALAR ASILSIZ

Hakkındaki iddiaları cevaplandıran Yücel İslam ise, iddiaların kaynağının aynı okulda eskiden görev yapan Ö.G. isimli okul müdürü olabileceğini belirterek, başörtülü öğrencilere kolaylık sağlamadığını, Atatürk ve Cumhuriyet aleyhinde toplantılar düzenlemediğini ifade etti. Öğrencileriyle bu tip ilişkiler içine girmediğini belirten İslam, Rektör Aşkın'la da sorunu bulunmadığını kaydetti.

28 Şubat'tan bu yana uygulanan yasak sebebiyle söz konusu okulda başörtülü öğrenci yok. İddiaların Aşkın'a yakınlığı ile bilinen, eski müdür Ö. G. marifetiyle medyaya sızdırıldığı öne sürülüyor. İslam 1994'ten bu yana aynı okulda öğretim görevlisi . Hakkında irticai faaliyet sebebiyle açılmış bir tek soruşturma yok.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber