Seçimde 18 ülkeden 40 parlamenter gözlemcilik yapacak

Milletvekili seçiminde görevli AGİT gözlemci heyetinin özel koordinatörü İspanyol Milletvekili Amor, 18 ülkeden yaklaşık 40 parlamenterin 1 Kasım seçimlerini yerinde takip edeceğini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2015 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Seçimde 18 ülkeden 40 parlamenter gözlemcilik yapacak

Türkiye'nin davetiyle 1 Kasım'daki genel seçimi takip etmeye gidecek Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'na (AGİT) bağlı gözlemci heyetinin özel koordinatörü İspanyol Milletvekili İgnacio Sanchez Amor, "Haziran seçimlerinde de belirttiğimiz gibi, güvenlik sorunu asla temiz bir seçim olmasını engellememeli" dedi.

İspanyol meclisindeki ofisinde AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) üyesi Amor, başkanlığını yaptığı heyette 18 ülkeden yaklaşık 40 parlamenterin 1 Kasım seçimlerini yerinde takip edeceğini söyledi.

İstanbul'da 25 Ekim'de çalışmalarına başlayacağını ve 1 hafta içinde Erzurum ve Ankara'ya da gideceğini kaydeden Amor, 29 Ekim'de heyette olan diğer tüm Avrupalı parlamenterlerin Ankara'da toplanacağını ifade etti.

Amor, AGİT İnsan Hakları Ofisi ve AKPM'ye bağlı, seçim, güvenlik ve medya konularında uzman olan teknik bir heyetin zaten uzun zamandır Türkiye'de çalışmalar yaptığını da belirtti. Her grubun seçim gününde ikişer kişilik gruplara ayrılarak 10 ila 12 seçim yerini dolaşacağını anlatan Amor, geçmiş seçimlerde olduğu gibi sandıkların işleyişini, kullanılan malzemeleri, siyasi partilerin ve seçim görevlilerinin çalışmalarını gözlemleyeceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber