TCDD, mühendis adaylarını tedirgin ediyor

TCDD, 2015/2 alımlarında mühendis alacak

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Ekim 2015 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TCDD, mühendis adaylarını tedirgin ediyor

TCDD, 2015/2 alımlarında mühendis alacak. ama bazı adaylar mühendis alımında, İSG belgesine sahip olma şartının aranacağı bilgisine ulaştıklarını belirtmektedir. Bu ise bir çok adayı tedirgine diyor.

İşte Haber Gönder yoluyla tedirginliklerini ileten mühendislerin görüşleri...

İyi günler;

2015/2 Kasım alımının yaklaştığı bu günlerde merkezi atama bekleyen mühendisler olarak ortaya çıkan bir söylenti karşılaştık;''Tcdd 2015/2 alımında alacağı tüm mühendis kadrolarından isg belgesi isteneceği yönünde''.Bu durum kpss ataması bekleyen biz mühendisleri derin kaygıya sevk etti çünkü bu şekilde yapılacak bir alımda;

1.Asıl nitelik olan mühendislik diplomasının geri plana atılmasına sebep olacaktır.

2.İsg belgesinin temelinde tecrübe ile İşçi sağlığının ve güvenliğinin sağlanması vardır ;şuan kadro bekleyen birçok mühendis yeni mezun durumda ve iş hayatına yeni başlayacaktır.

3.İsg belgesinin şuan maliyeti 2000 tl civarında bulunmaktadır.Yeni mezun ve işsiz mühendis adaylar için ciddi bir fiyattır ve haksız rekabete yol açmakta ve kpss'nin eşitlik ruhuna uymamaktadır.

4.Asıl nitelik olan mühendislik diplomasına sahip olan adaylar senede bir kaç defa olan isg sınavına katılarak kısa sürede isg belgesine sahip olma imkanlarının bulunduğu da aşikardır.

5.Son yıllarda merkezi atamanın sayısında yaşanan azalma nedeniyle Sınavda Türkiye derecesine sahip kişiler dahi atanma sıkıntısı yaşamaktadır.Bu şekilde ki bir uygulama yüksek puanlılar için iyice atanmayı zorlaştırmaktadır.

6.Yine son yıllarda uygulanan 7161 kodu 4611 bölümünde atanmak isteyen mühendisler arasında büyük bir karmaşa oluşturarak yargıya konu olmuştur . İsg kodunun tüm kadrolarda uygulanması benzer bir kargaşaya neden olacaktır.

Devlet Personel Başkanlığına biz Mühendislerin güveni tamdır.Bu çekincelerimizi göz önüne alarak mağduriyet oluşturmayacak şekilde adil bir karar vereceği düşünerek , gereğinin yapılmasını arz ederim.

Saygılarımla...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber