Daha Önce Yapılan Değerlendirme Sınavına Girenlerin Okul Yöneticiliklerine Atanması

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı yaygın ve örgün eğitim okul ve kurum yöneticiliklerine yapılacak atamalardaki usul ve esaslar 11.1.2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik ile yeniden belirlenmiştir. Ancak, Bakanlıkça 15.1.2004 tarihinde yayımlanan genelgede yeni bir talimata kadar herhangi bir işlem tesis edilmemesi istenilmişti. Bu yöndeki beklenen Genelge MEB tarafından 10.3.2004 tarihinde yayımlanmıştır. Bu genelge ile daha önce yapılan ve eğitim kurumu müdürlüğü için gerçekleştirilen değerlendirme sınavını kazanan adaylar açısından önemli düzenlemeler yapılmıştır. Buna göre daha önce yapılan değerlendirme sınavını kazanan adaylar istemeleri halinde 11.1.2004 tarihinde yürürlüğe konulan yönetmelik hükümleri çerçevesinde müdür yardımcısı kadrolarına atanabilecektir. Bu şekilde müdür yardımcısı kadrolarına atanacaklar yönetmeliğin Geçici 2'nci maddesi hükmü kapsamından çıkarılacaktır. Diğer ayrıntılar için tıklayın.

Haber Giriş : 13 Mart 2004 23:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha Önce Yapılan Değerlendirme Sınavına Girenlerin Okul Yöneticiliklerine Atanması

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı yaygın ve örgün eğitim okul ve kurum yöneticiliklerine yapılacak atamalardaki usul ve esaslar 11.1.2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik ile yeniden belirlenmiştir. Ancak, Bakanlıkça 15.1.2004 tarihinde yayımlanan genelgede yeni bir talimata kadar herhangi bir işlem tesis edilmemesi istenilmişti. Bu yöndeki beklenen Genelge MEB tarafından 10.3.2004 tarihinde yayımlanmıştır.

Bu genelge ile daha önce yapılan ve eğitim kurumu müdürlüğü için gerçekleştirilen değerlendirme sınavını kazanan adaylar açısından önemli düzenlemeler yapılmıştır. Buna göre daha önce yapılan değerlendirme sınavını kazanan adaylar istemeleri halinde 11.1.2004 tarihinde yürürlüğe konulan yönetmelik hükümleri çerçevesinde müdür yardımcısı kadrolarına atanabilecektir.  Bu şekilde müdür yardımcısı kadrolarına atanacaklar yönetmeliğin Geçici 2'nci maddesi hükmü kapsamından çıkarılacaktır.

Ayrıca genelgenin Diğer hususlar başlıklı bölümünün ikinci maddesinde şu hükme yer verilmiştir. "İlgi (a) Yönetmeliğin Geçici 2'inci maddesi ile yürürlükten kaldırılan ilgi (b) Yönetmelik hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilen değerlendirme sınavına girerek başarılı olanlardan herhangi bir kurum müdürlüğüne atanamamış adaylar, sertifikalarının geçerlilik süresi ile sınırlı olmak kaydıyla sınav puanları esas alınmak üzere durumlarına uygun tipteki eğitim kurumlarına, yapılacak duyurular üzerine müdür olarak atanmak üzere başvuruda bulunabileceklerdir."

Yukarıdaki hükme göre, herhangi bir kurum müdürlüğüne atanmamış olanlar, sertifikalarının geçerlilik süresi ile sınırlı olmak kaydıyla sınav puanları esas alınmak üzere durumlarına uygun tipteki eğitim kurumlarına, yapılacak duyurular üzerine müdür olarak atanmak üzere başvuruda bulunabileceklerdir. Ancak, bu düzenlemeden müdür yardımcılığı kadrolarına atananlar yararlanmayacaktır.

Yönetmeliğin tam metni için "Son Değişiklikler" bölümüne, Genelgenin tam metni için ise Genelgeler bölümüne bakınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber