Yenikapı, AK Parti'nin İstanbul mitingine hazırlanıyor

AK Parti İl Başkanı Temurci: - "Gerçekten canla başla çalışıyorlar. 39 ilçemizde de 8 bini aşkın kardeşimiz, teşkilat mensubumuz buraya, yarın İstanbullunun huzurlu ve sıkıntısız bir şekilde gelmesi için çaba gösteriyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2015 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yenikapı, AK Parti'nin İstanbul mitingine hazırlanıyor

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, yarın düzenlenecek Büyük İstanbul Mitingi için çalışmaların sürdüğünü belirterek, "39 ilçemizde de 8 bini aşkın kardeşimiz, teşkilat mensubumuz buraya, yarın İstanbullunun huzurlu ve sıkıntısız bir şekilde gelmesi için çaba gösteriyor" dedi.

AK Parti'nin, 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri öncesinde yarın düzenleyeceği Büyük İstanbul Mitingi dolayısıyla Yenikapı Miting Alanı'ndaki hazırlıklar devam ediyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımcılara sesleneceği sahnenin kurulduğu alanda, vinçler yardımıyla hazırlıklar yapılıyor.

"Sen Ben Yok Türkiye Var, Yenikapı'da Birlik Var, Kardeşlik Var" sloganıyla düzenlenecek miting için alana demir bariyerler konulurken, çadırlar da kuruluyor.

Alandaki çalışmaları inceleyen Temurci, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yarınki mitinge 1 milyon kişiyi beklediklerini ifade ederek, vatandaşların Yenikapı'ya sorunsuz gelmeleri için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü söyledi.

Alanda vardiyalı olarak 4 bin 300 kişinin çalıştığını belirten Temurci, şöyle devam etti:

"Gerçekten canla başla çalışıyorlar. 39 ilçemizde de 8 bini aşkın kardeşimiz, teşkilat mensubumuz buraya yarın İstanbullunun huzurlu ve sıkıntısız bir şekilde gelmesi için çaba gösteriyor. Bu meydana öyle bir sahne kuruldu ki, 1-1,5 milyon insan beklediğimiz bu alanda her yerden görülebilsin diye 80 küsur metre yüksekliğinde, 15 metre genişliğinde, Türkiye'nin en büyük sahnelerinden bir tanesini kuruyoruz. Alanda arkada kalacak kardeşlerimiz için yaklaşık 20 ses kulesi yerleştirildi. 16 büyük dev ekran olacak. Bu alana yarın gelindiğinde mescidiyle, dinlenme alanlarıyla, hastanesiyle, 560 personelimiz 120 noktada hizmet görmüş olacak. Buraya gelen bütün kardeşlerimizi hem Başbakanımızla buluşturmak hem de AK Parti'nin 1 Kasım Beyannamesi'ni, İstanbul'la ilgili vizyonunu, 1 Kasım sonrası adeta hükümet programına dönüşecek bu beyannameyi ve İstanbul'la ilgili müjdelerini buradan yarın vermiş olacağız."

Yarın havanın daha güzel ve güneşli olacağını aktaran Temurci, İstanbulluları yarın mitinge beklediklerini, gelen herkesin Türkiye'nin güveni, istikrarı ve huzuru için bu meydanda bulunacağını ifade etti.

Temurci, "İstanbul'da yeni bir dönemi, Yenikapı'dan, yine bir destanla inşallah yazmış olacağız" dedi.

- Denizden ulaşım planlandı

Miting alanına gelişlerle ilgili daha önceki uygulamalardan farklı bir düzenleme yaptıklarını dile getiren Temurci, otobüslerden çok daha fazla gemi ve vapur planladıklarını, 140'a yakın gemi ve vapurun, sahnenin arka tarafında kurulan adeta liman gibi yaklaşım yerlerine yanaşacaklarını, vatandaşların da oradan miting alanına rahat bir şekilde gireceğini kaydetti.

Temurci, 7 bine yakın otobüs planlamasının yapıldığını belirterek, ilçelere dağıtılan otobüslerin ulaşımı sağlayacağını söyledi.

Ulaşım konusunda herhangi bir sıkıntı beklemediklerini ifade eden Temurci, metro ve metrobüsle de ulaşımın rahat olduğunu, zaten Yenikapı'nın da şehrin tam merkezinde bulunduğunu anlattı.

Güvenlik önlemlerine ilişkin Temurci, "Bütün mitinglerimizde güvenlikle ilgili hiçbir endişeye mahal vermeyecek şekilde çalışmamızı yapıyoruz. Bu alanın arka tarafında 120'ye yakın farklı noktada girişimiz olacak. Gerek gemilere binişte gerek dağıtım yerlerinde gereken bütün tedbirler daha önce olduğu gibi alınacak. Burası İstanbul. Burada Allah'ın izniyle yarın sıkıntısız, sorunsuz, bütün İstanbulluyu ağırlayacağımız bir mitinge imza atmış olacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber