Sözleşmeli (4924) Pozisyon Değişikliği Ne Anlama Geliyor?

4924'e tabi olarak çalışan sözleşmeli sağlık personeli poziyonlarının iptal ve ihdasları 29 Eylül 2006 tarihli Resmi Gazetede yayımladı. 4924'e tabi olarak çalışan sözleşmeli personelin büyük bir kısmı, bu değişikliği nakille ilgili görmektedir. Sitemize ulaşan çok sayıda soru nedeniyle bu değişikliğin ne anlama geldiğine ilişkin olarak kısa bir açıklama yayımlıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Eylül 2006 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

29 Eylül 2006 tarihli Resmi Gazetede, 4924'e tabi sözleşmeli pozisyonların iptal ve ihdasları yapılmıştır. Bunun iki nedeni bulunmaktadır:

1- 2003 yılından bu yana geçen zaman içerisinde bazı kurumlar nitelik değiştirmiştir. Örneğin sağlık evi sağlık ocağı olmuş, sağlık ocağı sağlık evi olmuş veya bazıları da ilçe/belde gün hastanesine dönüştürülmüştür. Bu nitelik değişikliği nedeniyle, değişen bu birimlerde çalışan personelin hukuki durumunda sorun oluşmuştur. Resmi Gazetede yayımlanan değişiklikle, bu birimlerde çalışan personelin istihdamı hukuki duruma getirilmiştir. Diğer taraftan Bakanlık illere gönderdiği yazı ile buna uygun değişikliklerin 8 Ekim'e kadar tamamlanmasını istemiştir.

2- İhtiyaç duyulmayan pozisyonlar iptal edilmiş, ihtiyaç duyulan alanlarda ise ihdas yapılmıştır. Örneğin vekil ebe ve hemşire alımı yapıldığı için ebe ve hemşire pozisyonlarının büyük bir kısmı iptal edilmiştir. 112'lerde Acii Tıp teknikeri ve Acil Tıp Teknisyeni istihdam edileceği içinde 3630 yeni pozisyon ihdası yapılmıştır.

Yapılan değişilikte 1, 2, ve 3. bölgedeki pozisyonların bir kısmı 4, 5 ve 6'ya kaydırılmıştır.

NAKİLİN BU DEĞİŞİKLİKLE İLGİLİSİ NEDİR?

Yayımlanan Bakanlar Kurulunun nakille bir ilişkisi bulunmamaktadır. Ancak Sağlık Bakanlığı 4924'e tabi sözleşmeli personelin naklini yapacaktır. Sözleşmeli Sağlık Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 17'nci maddesine göre, naklen atamalara ilişkin yerleştirme işlemleri; ilk defa, yeniden ve unvan değişikliği suretiyle atamalara ilişkin yerleştirme işlemlerinden önce gerçekleştirilmektedir ve naklen atamalara ilişkin yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra, yerleştirme yapılamayan boş pozisyonlar, daha sonra yapılacak yerleştirmelerde ilan edilmektedir.

Sağlık Bakanlığı 2006 yılı içerisinde 4924'e tabi personel için ilk defa atama yapmayı planlamaktadır. Ancak ilk defa atamalar öncesinde açık pozizyonlar ilan edilerek nakil işlemleri yapılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber