Nisan ayında nemanın anapara kısmının ödenemesi şüpheli

Haber Giriş : 15 Nisan 2003 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nisan ayında nemanın anapara kısmının ödenemesi şüpheli

Hazineden sorumlu Devlet Bakanı Babacan, hükümetin nisanda ödemek için önceden söz verdiği, nemanın anapara ödemesiyle ilgili konunun yüzde yüz çözülemediğini söyledi.

Devlet Bakanı Ali Babacan, hükümetin nisan ayında ödemek için önceden söz verdiği nemanın anapara ödemelerinin, Irak'ta yaşanan savaş dolayısıyla oluşan belirsizlik ve finans koşulları nedeniyle ertelenebileceğini belirtti.

Dün gece Kanal D'de yayımlanan Arena programında Uğur Dündar'ın ekonomiyle ilgili sorularını yanıtlayan Babacan, nema ödemeleri ile ilgili soru üzerine, ''Nema ödemelerini nisanda yerine getirebilmek için çalışıyoruz. Ancak savaştaki belirsizlik ve finansman koşulları, bu konuyu yüzde yüz nisanda çözüyoruz dememizin önüne geçiyor'' dedi.

Babacan, ekonomiye kaynak konusunda şu an itibariyle ne yapacaklarına tam olarak karar vermediklerini ancak, gelir ortaklığı konusuna sıcak bakdıklarını söyledi. Halkın gönüllü katılımıyla gerçekleştirilmesi mümkün olan hibe konusuna ise şu an pek sıcak bakmadıklarını belirten Babacan, şunları söyledi:

''Bu konuda tereddütlerimiz var, yapalım mı yapmayalım mı diye. Ancak bu gerçekleşirse bütün hesaplar internet üzerinden halkın takibine sunup, şeffaf olacağız.''
Milliyet


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber