Bilgisayar öğretmenlerinin ek ders ücreti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Ekim 2006 10:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Personel Genel Müdürlüğünün resmi sitesindeki ekders esasları bülteninin 40.sayfasının madde 6 başlıklı açıklamasın da şöyle denilmektedir;

Yine Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen ve Yöneticilerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Esasların 6.maddesinin c bendinde;

?Atölye ve laboratuar öğretmenlerine 20 saati zorunlu olmak üzere haftada 24 saate kadar branşlarında ek ders görevi verilebilir? denilmektedir.

Ticaret Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı Ticaret Meslek Liseleri de Mesleki ve Teknik Ortaöğretim okulu olduğuna göre bu okulların bilgisayar bölümlerinde görev yapan bilgisayar öğretmenlerinin maaş karşılığı 15 saat değil 20 saat olmalıdır. 20 saati zorunlu olmak üzere 24 saate kadar branşlarında ek ders görevi verilebilmelidir.

Bu durumda Ticaret Meslek Liselerinin Bilgisayar Bölümlerinde görev yapan bilgisayar öğretmenlerine haftada maksimum 27 saate kadar ücret ödenmesi gerekmektedir.

Ancak bu durum Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen ve Yöneticilerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Esaslarının sonundaki çizelgede Ticaret Meslek Liseleri ?Lise ve Dengi Okullar? sınıfına sokularak ?Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerine? haftada maksimum 18 saat ücret verilebileceği belirtilmektedir.

Ticaret Meslek Liselerinin Bilgisayar Bölümünde görev yapan bilgisayar öğretmenleri aynı zamanda atölye ve laboratuar öğretmenidir. Kaldı ki ilgili çizelgenin sonundaki açıklamalarda,

denilmektedir.

Sonuç olarak Ticaret Meslek Liselerinin bilgisayar bölümlerinde görev yapan bilgisayar öğretmenlerine 20 saat maaş karşılığı, 20 saati zorunlu olmak üzere 24 saate kadar, 3 saatte ders dışı hazırlık ve planlama görevi karşılığı ek ders ücreti ödenmelidir.

Haber Gönder yoluyla yazan: Murat

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber