Hem TBMM'de vekil sekreteri hem Bolu'da başkan yardımcısı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 05 Ekim 2006 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Milletvekili Mehmet Güner'in dört yıl boyunca sekreterliğini yapan Yurdanur Ayber, bir yıl önce Bolu Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Ancak Bolu Belediye Başkan Yardımcısı sıfatını halen taşıyan Yurdanur Ayber, aldığı görevlendirme yazısıyla tekrar Meclis'e atanarak telefonlara bakmaya ve not almaya devam ediyor. Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Yurdanur Ayber, '657 sayılı yasaya uymam gerek. Devlet memuruyum. Belediye başkanımız gerekli açıklamayı yaptı' dedi. 'Bolu'ya ne zaman gideceksiniz' sorusunu, 'Ben hep Bolu'dayım zaten' diye yanıtlayan Ayber, 'Peki burada part-time mı çalışıyorsunuz?' sorusunu ise yanıtsız bırakmayı tercih etti. Yurdanur Ayber'in daha önce de TBMM'de yine görevlendirme ile bir Kahramanmaraş milletvekili ile çalıştığı ve uzun yıllardır TBMM'de bulunduğu ortaya çıktı.

'KIYAK YAPMADIK'

AKP Milletvekili Mehmet Güner ise AKŞAM'ın sorularını yanıtlarken, 'Bizim milletvekilliğimiz bitebilir. Yurdanur Hanım da gider o zaman belediyede hizmet vermeye devam eder' diye konuştu.

AKP Milletvekili Güner'le görüşme talebimiz için telefon açtığımızda karşımıza Ayber çıktı. Ayber, sekreter kimliğiyle bize yardımcı olarak Güner'i bağladı. Güner de sekreterinin Belediye Başkan Yardımcısı oluşunu 'Hayırlı olsun. Kendisi işletme mezunu. Her şey yasal. Kıyak yapılmadı. Zaten Belediye başkanları bile sürekli Ankara'da ' sözleriyle yorumlayan Güner, '4 yıldır benimle çalışıyor' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber