Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Atama ve Görevde Yükselme Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

Haber Giriş : 17 Mart 2004 08:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından:

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Atama ve Görevde Yükselme Yönetmeliğinin Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

MADDE 1 ? 30/5/2000 tarihli ve 24064 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Atama ve Görevde Yükselme Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"b) Son sicil notlarının olumlu ve son üç yıllık sicil notu ortalamasının en az 76 olması şartı aranır."

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin 2 nci fıkrasının "Bilgi İşlem Grubu" başlıklı (F) bendinin (b) alt bendi metinden çıkartılmış, aynı fıkranın "İdari Personel Grubu" başlıklı (G) bendinin sonuna aşağıdaki ifade eklenmiştir.

"Programcı Yardımcısı"

MADDE3 ? Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin;

(a) bendinin 6 ncı alt bendi, (b) bendinin son cümlesi, (c) bendinin 5 inci ve 6 ncı alt bentleri ile son cümlesi, (d) bendinin 5 inci ve 6 ncı alt bentleri yürürlükten kaldırılmıştır.

(a) bendinin 4 üncü ve 5 inci alt bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"4) Mühendislik veya temel bilimlerde en az 4 (dört) yıllık fakülte eğitimine ilaveten en az yüksek lisans derecesine ve yeterli mesleki bilgiye sahip bulunmak ve en az 10 yıl kamu hizmetinde çalışmış olmak (İngilizce, Fransızca, Almanca dillerinden en az birini bilmek tercih sebebidir.)"

"5) İdari işlerden sorumlu Başkan Yardımcısı kadrosuna atanabilmek için en az dört yıllık fakülte veya yüksek okul mezunu olmak."

(b) bendinin 4 üncü ve 5 inci alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir

"4) En az 4 (dört) yıllık eğitim veren fakülte mezunu olmak."

"5) Dairesinin görevleri kapsamındaki konularda yeterli deneyime sahip olmak ve en az 2 (iki) yılı Kurumda olmak kaydıyla 10 yıl kamu hizmetinde çalışmış bulunmak."

(c) bendinin 4 üncü alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"4) Mühendislik veya temel bilimlerde en az 4 (dört) yıllık fakülte eğitimine ilaveten yüksek lisans derecesine sahip olmak, görevleri kapsamında yeterli mesleki bilgiye sahip olmak ve en az 5 (beş) yılı Kurumda olmak kaydıyla en az 10 yıl kamu hizmetinde çalışmış bulunmak ve İngilizce, Fransızca, Almanca dillerinden birinden Kamu Personeli Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı'ndan en az 65 puan almış olmak (Doktora derecesine sahip olmak tercih sebebidir.)"

(d) bendinin 4 üncü alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"4) Mühendislik veya temel bilimlerde en az 4 (dört) yıllık fakülte eğitimine ilaveten doktora derecesine sahip olmak, Merkez Müdürlüğünün görevleri kapsamına giren konularda yeterli mesleki bilgiye sahip olmak, en az beş (5) yılı Kurumda olmak kaydıyla 10 yıl kamu hizmetinde çalışmış olmak ve İngilizce, Fransızca, Almanca dillerinden birinden Kamu Personeli Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı'ndan en az 65 puan almış olmak."

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin;

(a), (b), (c), (d), (e), (f), (g), (h), (ı), (i), (j) bentlerinin 2 nci alt bendi, (n) ve (o) bentlerinin 3 üncü alt bendi, (f), (k), (l), (m) ve (p) bentlerinin 4 üncü alt bendi, (b), (e), (f), (g) ve (h) bentlerinin 6 ncı alt bendi, (b) ve (f) bentlerinin 7 nci alt bendi, (c) bendinin 5 inci ve 6 ncı alt bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

(a), (b), (c), (d), (e), (f), (g), (h), (ı), (i), (j), (k), (l), (m) ve (p) bentlerinin 3 üncü alt bendi ile (n) ve (o) bentlerinin 2 nci alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"3) Son sicil notunun olumlu ve son üç yıla ait sicil notu ortalamasının 76 olması"

(e), (f), (g), (h) bentlerinin 5 inci alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"5) Sınav tarihi itibariyle en az 2 yılını Kurumda geçirmiş olmak."

(b) bendinin 4 üncü ve 5 inci alt bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"4) Mühendislik veya temel bilimlerde en az yüksek lisans derecesine sahip olmak, Merkez Müdürlüğünün görevleri kapsamına giren konularda yeterli mesleki bilgiye sahip olmak, en az beş (5) yılı Kurumda olmak kaydıyla 10 yıl kamu hizmetinde çalışmış olmak ve İngilizce, Fransızca, Almanca dillerinden birinden Kamu Personeli Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı'ndan en az 65 puan almış olmak."

"5) İdari işlere bakacak müdür yardımcısı için en az fakülte veya dört yıllık yüksekokul mezunu olmak (İdari Müdür Yardımcılığı görevi için lisan bilmek şartı aranmaz.)"

(c) bendinin 4 üncü alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"4) Mühendislik veya temel bilimlerde en az yüksek lisans derecesine sahip olmak, Merkez Müdürlüğünün görevleri kapsamına giren faaliyetlerde en az 10 yıllık deneyime sahip bulunmak. (Doktora derecesine sahip olmak tercih sebebidir.) İngilizce, Fransızca, Almanca dillerinden birinden Kamu Personeli Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı'ndan en az 65 puan almış olmak."

(g) ve (h) bentlerinin 4 üncü alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"4) En az fakülte veya dört yıllık yüksekokul mezunu olmak."

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Görevde yükselme suretiyle atanacak personelin, bu Yönetmeliğin 13 üncü maddesindeki (a), (b), (c), (d), (e) ve (f) bentlerinde yer alan ders konularında en az 30 saat (günde en fazla 7 saat), (g) bendinde yer alan konularda en az 45 saat olmak üzere toplam en az 75 saat olarak düzenlenecek eğitim programının tamamına katılarak eğitim sonunda düzenlenecek sınavda başarılı olması şarttır."

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Görevde yükselme eğitimine alınacakların sayısı boş kadro sayısının iki katını geçemez. Atama yapılacağı duyurulan kadro sayısının iki katından fazla personelin baş vurması halinde Ek-1 deki değerlendirme formunda gösterilen puanlamaya uyulup, bu forma göre değerlendirilmek suretiyle toplam puanı en fazla olandan başlamak üzere kadro sayısının iki katı kadar personel belirlenerek eğitime alınır. İki katından az personelin başvurması durumunda, durumuna uygun olan bütün personelin doğrudan eğitime katılması sağlanır.

Daha önce görevde yükselme eğitimine katılmış ancak görevde yükselme sınavında başarısız olan personel ile bu sınava katılmayan personele, aynı veya benzer görev unvanları için, bu unvanlarla ilgili düzenlenecek görevde yükselme eğitimine alınmasına ilişkin bütün usul ve esaslar uygulanır."

MADDE 7 ? Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Atama yapılacak boş kadroların sınıfı, unvanı, derecesi ve adedi bütün teşkilata ve personele eğitim tarihinden en az 1 ay önce, eğitimin yeri ve zamanı ise, eğitime katılacaklara en az 15 gün önce duyurulur."

MADDE 8 ? Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin üçüncü cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 9 ? Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Kurumca düzenlenecek görevde yükselme eğitimini yürütmek üzere 5 (beş) kişiden oluşacak sınav kurulu teşkil edilir. Sınav kurulu atamaya yetkili amir veya görevlendireceği kişinin Başkanlığında, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı ve diğer Daire Başkanları, Merkez Müdürleri ve Hukuk Müşavirinden oluşur. Ayrıca her üyenin yerine bir yedek üye belirlenir. Kurulun sekreterya işleri İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığınca yürütülür."

MADDE 10 ? Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesinin (a) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 11 ? Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 23 ? Sınavı kazananlar başarı sırasına göre boş kadrolara 3 ay içinde atanırlar. Başarı notunun aynı olması durumunda atanacak personel ekli Değerlendirme Formu'na göre belirlenir. Bu durumda da puanların eşit olması halinde, hizmet süresi fazla olana öncelik verilir."

MADDE 12 ? Aynı Yönetmeliğin 32 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 32 ? Bu Yönetmelik hükümleri Türkiye Atom Enerjisi Kurumunun bağlı olduğu Bakan tarafından yürütülür."

Yürürlük

MADDE 13 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 14 ? Bu Yönetmelik hükümleri Türkiye Atom Enerjisi Kurumunun bağlı olduğu Bakan tarafından yürütülür.

Yönetmelik eki için 17.03.2004 tarihli Resmi Gazete'ye bakınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber