İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İntihar oranları son 10 yılda yüzde 50 arttı

Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD) Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet Yumru, Türkiye'de intihar oranlarının son 10 yılda yüzde 50 arttığını kaydetti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2015 11:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
İntihar oranları son 10 yılda yüzde 50 arttı

Türkiye Psikiyatri Derneği tarafından bu yıl 51'incisi düzenlenen Ulusal Psikiyatri Kongresi Antalya'da gerçekleştirildi. Kongre kapsamında TPD Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet Yumru, her yıl 800 bin kişinin intihara bağlı olarak hayatını kaybettiğini söyledi. Türkiye'de son 10 yılda 29 bin kişinin intihar sonucu hayatını kaybettiğinin altını çizen Mehmet Yumru, "Bu rakamın yüzde 27'sini kadınlar, yüzde 73'ünü ise erkekler oluşturmaktadır. İntihar gençler ve genç erişkin nüfusta artış göstermektedir. Tüm intiharların yaklaşık yüzde 25'i 15-24 yaş arasında gerçekleşmektedir. Diğer bir deyiş ile 2014 yılında her yüz bin kişide 4 kişi intihar etmiştir. İntihar oranı ülkemizde son 40 yılda yüzde 50 artış göstermiştir" diye konuştu.

Türkiye'de yazılı, görsel ve sosyal medyada intihar haberlerinin sıklıkla yer aldığını hatırlatan Mehmet Yumru, intihar haberlerinin sınırlarını aşan ölçüden gösterilmesinin kişilik haklarının ihlali olduğunu söyledi. İntihar haberlerinin tüm detaylarıyla sunulmasının intihar eğilimli insanlar üzerinde olumsuz etkiye neden olduğunun altını çizen Yumru, "Hem ülkemizde hem de dünyada medyada intihar haberlerinin veriliş biçimine dikkat edilmediği zaman intihar girişimlerinin arttığını gösteren çok sayıda örnek bulunmaktadır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber