Taşerona kadro 3 ayda sonuçlanacak

Kalkınma Bakanı Yılmaz: - "Alt işverenlikle taşeronlukla ilgili Maliye Bakanlığımız detay bir çalışma, düzenleme yapacak" - "Asli işler ile olmayanları birbirinden ayırt eden, sınıflandıran bir çalışma olacak ve çalışmanın sonucuna göre asli işlerde çalışanlar da kamuda istihdam edilecek"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2015 23:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Taşerona kadro 3 ayda sonuçlanacak

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, alt işverenlikle taşeronlukla ilgili Maliye Bakanlığının detay bir çalışma, düzenleme yapacağını belirterek, "Asli işler ile olmayanları birbirinden ayırt eden, sınıflandıran bir çalışma olacak ve çalışmanın sonucuna göre asli işlerde çalışanlar da kamuda istihdam edilecek" dedi.

Bakan Yılmaz, TVNET kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan, 64. Hükümet'in 1 yıllık eylem planına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, planda yer alan düzenlemelere ilişkin bilgi verdi.

Taşeron kavramının kamuoyunda kullanıldığını ancak mevzuatta taşeron diye bir kavramın olmadığını, "alt işverenlik" şeklinde geçtiğini belirten Yılmaz, "Eylem planında taşeron kelimesini arayan bulamamış olabilir ama alt işverenlikle ilgili bir eylem var. Alt işverenlikle taşeronlukla ilgili Maliye Bakanlığımız detay bir çalışma, düzenleme yapacak. Burada asli işler ile olmayanları birbirinden ayırt eden, sınıflandıran bir çalışma olacak ve çalışmanın sonucuna göre asli işlerde çalışanlar da kamuda istihdam edilecek. 3 aylık vadede çalışmaların tamamlanmasını öngörüyoruz" diye konuştu.

Yılmaz, Türkiye'de bir taraftan insanların ev sahibi olması, bir taraftan da tasarruf oranlarının artması gerektiğini söyledi. Bu hedefler doğrultusunda yeni bir mekanizma ortaya koyulduğunu bildiren Yılmaz, "Vatandaşımız bir hesapta konut almak için yüzde 25 peşini biriktirdiği zaman belli şartları, süresi var bunun tabi, bu süre içinde kamu olarak biz de buraya belli oranda destek vereceğiz. Hem ev almayı kolaylaştıracağız, hem de ülkemizin ihtiyaç duyduğu bu tasarrufları artırmamız lazım, tasarruf oranlarını da artırmış olacağız" ifadesini kullandı.

"Gençlere 50 bin lira hibe"

Ulusal Öğretmen Strateji Belgesi hakkında bilgi veren Yılmaz, öğretmenlerin üniversite eğitimi, işe alımları, hizmet içi eğitim şartlarına kadar çok daha kapsamlı bir strateji hazırladıklarını anlattı. Öğretmenlerin donanımı ne kadar geliştirilirse ve bu konuda olumlu adımlar atılırsa eğitim sisteminin kalite ve etkinliğinin de o kadar artacağına işaret eden Yılmaz, yükseköğretim ile ilgili bir takım tedbirleri olduğunu kaydetti.

Yılmaz, gençlere yönelik GENÇDES diye bir program hazırlayacaklarını ifade etti. Genç istihdamını teşvik etmeyi öngördüklerini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bir gencimiz iş bulduğu zaman, ilk defa bir iş başı eğitimi aldığı zaman 1 yıl boyunca ücretini kamu olarak üstleneceğiz. Yine bir gencimiz girişimci olduğu zaman, iş yeri kurmak istediği zaman 50 bin lira hibe şeklinde destek söz konusu olabilecek KOSGEB aracılığıyla. Diğer yandan yine bir yeni iş yeri kuran gencimizi, yeni Gelir Vergisi Kanunu'nda yaptığımız, yapacağımız değişikliklerle 3 yıl boyunca vergiden muaf tutacağız genç girişimcilerimizin işletmelerini. Ayrıca gençlere bedava internet hizmeti de bu dönemde taahhütlerimizden bir tanesi ve bunu da en kısa sürede gerçekleştireceğiz. Anayasa ile ilgili seçme, seçilme yaşını da 18'e düşürmek istiyoruz. Seçme yaşı 18 biliyorsunuz, seçilme yaşını da muhalefetle anlaşırsak onu da 18'e düşürerek Meclis'te gençlerimizin sesini de daha çok duyurmak istiyoruz."

Yılmaz, yeni anayasa konusuna da değinerek, "Anayasayı değiştirmek için 367 milletvekili lazım. Referanduma sunabilmek içinde 330 milletvekili gerekiyor. Dolayısıyla burada muhalefetin desteğini arayacağız, muhalefetle uzlaşmak için çareler arayacağız ve her türlü çabayı sarf edeceğiz. Burada halkımızın da bütün siyasi partileri izlemesi gerekir. Birçok siyasi parti bu konuda taahhütler ortaya koydu, halkın önünde birtakım vaatlerde bulundu. Biz de şimdi diyoruz ki gelin birlikte bu vaatlerimizi gerçekleştirelim. En geniş toplumsal mutabakat üzerinden bu değişiklikleri yapalım diyoruz. Türkiye artık darbe anayasalarıyla yaşamasın yeni, sivil, özgürlükçü bir anayasaya kavuşsun" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber