Merkez Bankası personel ilanındaki hatalar

Merkez Bankasının ilana çıktığı teknisyen alımında 3 hata birden bulunuyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Aralık 2015 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Merkez Bankası personel ilanındaki hatalar

Merkez Bankası 14/12/2015 tarihinde "teknisyen" alım ilanına çıkmıştır. (İlan metni için tıklayınız) İlan metninde eğitim olarak aranılan şartlar ise önlisans düzeyinde ilgili programlardır. (İklimlendirme-Soğutma Teknolojisi, Yapı Tesisat Teknolojisi, Gaz ve Tesisatı Teknolojisi, Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi, Basım ve Yayın Teknolojileri, Makine, Makine Resim ve Konstrüksiyon, Mekatronik, Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi, Elektrik)

Diğer taraftan, listede belirtilen önlisans programlarının eşdeğeri programlar da ilanda yer almamaktadır. Oysaki Merkez Bankası, KPSS yerleştirme işlemlerinde kullanılan Önlisans Nitelik Kod Kılavuzundan faydalanabilirdi.

"Teknisyen" 3795 sayılı kanun gereğince ortaöğretim düzeyinde ilgili lise mezunlarının ihraz ettiği bir unvandır. Önlisans programları ise kendi aralarında "tekniker", "sağlık teknikeri" ve "meslek elemanı" olarak ayrılır.

İlanda "teknisyen" ifadesi "tekniker" olarak düzeltilmesi gerekir.

Diğer taraftan ilanda söz konusu önlisans programlarından mezun olan lisans mezunlarının başvurularının alınmayacağı belirtilmektedir.

Halbuki son KPSS yerleştirmelerinde, Danıştay 12.Dairesi Kararı gereği, lisans düzeyinde mezun olup aynı zamanda önlisans "tekniker" unvanını ihraz etmiş olanlara lisans düzeyinde elde etmiş oldukları KPSSP3 ile "tekniker" unvanlarına başvuru hakkı sağlanmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber