Rapor Alan Memur, Hakem Hastaneye Gönderilebilir mi?

Bir üyemiz 2 Ekim'de Devlet hastanesinde görevli bir uzman hekimden 20 günlük rapor aldığını ve raporu kuruma ibraz ettiğini belirtmektedir. Üyemizin bize ilettiğine göre kurum, rapor ibrazı sonrasında, soruşturma açmış ve rapor esnasında ikametgahta bulunup bulunmadığı ile raporun gerçek olup olmadığının tespiti için memurun şehirdeki üniversite hastanesine sevk edilerek heyet raporu almasına karar vermiştir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Ekim 2006 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet memurunun tedavi yardımına ilişkin olarak iki yönetmelik bulunmakta olup, her iki yönetmelikte Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulmuştur. Yönetmelişk isimleri şu şekildedir:

- Memurların Hastalık Raporlarını Verecek Hekim ve Sağlık Kurulları Hakkında Yönetmeliği

- Devlet Memurlarının Tedavi Yardımı ve Cenaze Giderleri Yönetmeliği

Her iki yönetmelikte de memurun aldığı raporun bir üst hastaneye gönderilmesine ilişkin tek bir düzenleme vardır. Bu düzenlemede acil durumlara ilişkindir. Acil durumlar halinde üst hastane, sadece raporun acil bir vaka üzerine düzenlenip düzenlenmediğini kontrol edebilmektedir. Üst hastanenin resmi sağlık kurulu olması gerekmektedir.

Bunun dışında memurun aldığı bir raporun hakem hastanesine gönderilerek yeni kontrol yapılmasına dair uygulama hukuki olarak yanlıştır.

Bu soruya verdiğimiz ayrıntılı yanıt için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber