Yargı: TEİAŞ'taki bölge müdür yardımcıları sendika üyesi olabilir

Ankara 14. İdare Mahkemesi, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) bünyesinde görev yapan bölge müdür yardımcılarının sendika üyeliklerinin sonlandırılmasını hukuka aykırı bularak, işlemin iptaline karar verdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Aralık 2015 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yargı: TEİAŞ'taki bölge müdür yardımcıları sendika üyesi olabilir

TEİAŞ Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan bölge müdür yardımcılarının sendika üyelikleri kurum tarafından sonlandırılarak, üye oldukları sendikalara bildirilmişti.

Söz konusu hukuka açıkça aykırı idari işlem, "Kamu görevlilerinin hak ve özgürlüklerinin hukuka aykırı bir biçimde sınırlandırıldığı ileri sürülerek iptali ve yürütmenin durdurulması ile bu işlemin dayanağı olan 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun 15/c maddesinin yer alan "...ve yardımcıları" ibaresinin Anayasaya aykırı olduğu iddia edilerek" Enerji Bir-Sen tarafından yargıya taşınmıştı.

Ankara 14. İdare Mahkemesi kararında, "Kamu kurum ve kuruluşlarının kamu görevlilerinin sendikaya üye olup olmayacaklarına karar veremeyecekleri gibi sendika üyeliği kesinleşen kamu görevlilerinin üyeliklerini sonlandırarak ilgili sendikalara bildirmek gibi bir yetkilerinin bulunmadığını" ifade ederek Mahkeme TEİAŞ bünyesinde görev yapan bölge müdür yardımcılarının, sendika üyeliklerinin sonlandırılarak ilgili sendikalara bildirim yapılmasına yönelik hukuka açıkça aykırı işlemin iptaline karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber