Bitlis'teki terör operasyonu: 12 gözaltı

Valilik, 12 kişinin gözaltına alındığı operasyonda çok sayıda silah, mühimmat ve örgütsel dokümanın ele geçirildiğini bildirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2016 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bitlis'teki terör operasyonu: 12 gözaltı

Tatvan'da terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonda çok sayıda silah, mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Tatvan'da terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin önlenmesi ve deşifre edilmesine yönelik çalışma yürütüldüğü belirtildi.

İlçede, "terör örgütüne yardım ve yataklık etmek, örgüte eleman temini ve örgüt propagandası yapmaktan" suçundan dolayı terör örgütü PKK/KCK üyesi oldukları değerlendirilen şahıslara yönelik 24 adrese yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, 12 şüphelinin gözaltına alındığı anımsatıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 4 tabanca, bu tabancalara ait 7 şarjör, 106 fişek, 5 tüfek, bu tüfeklere ait 205 fişek, üzerinde YPG bayrağı olan forma, 10 cep telefonu, örgütsel dokümanlar (gazete, kitap, dergi), Abdullah Öcalan'ın resminin bulunduğu takı ve anahtarlık ele geçirilmiştir. Terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelemiz, halkımızın desteğini alan güvenlik güçlerimizin titiz, özverili ve koordineli çalışmalarıyla kararlıkla devam edecektir."

Şener Toktaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber