3 ilde domuz gribi şüphesi

H1N1 şüphesiyle il genelindeki hastanelere başvurular artıyor.

Haber Giriş : 09 Ocak 2016 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
3 ilde domuz gribi şüphesi

AKSARAY (AA) - Aksaray'da 2 kişi, "domuz gribi" şüphesiyle hastanede tedavi altına alındı.

Yüksek ateş şikayetiyle Aksaray Devlet Hastanesine başvuran D.Y. (74) ve M.İ.T'nin(18) ilk muayenesinde H1N1 virüsünün neden olduğu domuz gribinin belirtileri görüldü. Bunun üzerine iki hasta gözlem altına alındı.

Acil serviste görevli doktor, hemşire ve sağlık personeli maske taktı, hastalara da maske dağıtıldı.

D.Y. ve M.İ.T'den alınan numunelerin, Ankara'ya gönderildiği öğrenildi.

MARDİN (AA) - Mardin Halk Sağlığı Müdürü Saffet Yavuz, domuz gribi şüphesiyle numune alınan 6 hastadan 2'sinde H1N1 virüsüne rastlandığını ve bunlardan birinin hayatını kaybettiğini, diğer 4 vakanın ise sonuçlarının beklendiğini bildirdi.

Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kızıltepe ilçesi devlet hastanesinde tedavi altına alınan Suriye uyruklu 39 yaşındaki Z.F. adlı kadının 4 Ocak'ta virüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini, virüs tespit edilen diğer hastanın genel durumunun ise iyi olduğu belirtti.

H1N1 virüsü bulunduğundan şüphelenilen ve hastanelerde tedavilerine devam edilen 4 hastadan alınan numunelerin Ankara'ya gönderildiği bilgisini veren Yavuz, bunlarla ilgili sonuçların beklendiğini aktardı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak aile hekimlerine ve sağlık çalışanlarına gerekli bilgileri verdiklerini, vatandaşları bilinçlendirmeye yönelik duyuru ve broşürler dağıttıklarını ifade eden Yavuz, şunları söyledi:

"En önemli konu, ellerimizi su ve sabunla en az 30 saniye yıkayalım. Selamlaşırken tokalaşırken öpüşmemeye dikkat edilmesi lazım. Diğer en önemli korunma yöntemi grip aşısı. 38 derecenin üzerinde ateşi olan, vücut, eklem ve kas ağrısı bulunan hastaların mutlaka doktora başvurmaları gerekir."

DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Ergani İlçe Devlet Hastanesi'nde görevli bir hemşire "domuz gribi" şüphesiyle karantina altına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Ergani İlçe Devlet Hastanesi'nde görevli bir hemşire, yüksek ateş ve grip şikayetiyle hastanenin acil servisine başvurdu. Yapılan tüm müdahalelere rağmen ateşi düşürülemeyen hemşire, halk arasında "domuz gribi" olarak bilinen H1N1 virüsü taşıdığı şüphesiyle karantina altına alındı. Hemşirenin sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, alınan numunelerin teşhis konulması için Ankara'ya gönderildiği ve tahlil sonuçlarının beklendiği belirtildi.

Öte yandan, hastanede tüm hasta ve personellere tedbir amaçlı maske dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber