Misyonerlik karargahı

PKK'nın karargahı Cudi-Der'e tepki gösteren STK'lar, bomba ve İncil'in bulunduğu dernekteki misyonerliğe dikkat çekti.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 12 Ocak 2016 06:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Misyonerlik karargahı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, kültür ve sanat faaliyetleri yürütme adı altında faaliyet gösteren Cudi Derneği (Cudi-Der) temsilciğine ait binada 8 Ocak'ta arama yapmış ve çok sayıda el yapımı patlayıcı, gaz maskesi, mühimmat, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ile örgütsel doküman ele geçirmişti.

Duvardaki ders programında ise "Öz Savunma", "mücadele tarihi" dersleri verildiği görülmüştü. Teröristlerin karargah gibi kullandığı binada İncil bulunması da dikkati çekmişti.

SİNSİ OYUN

Terör faaliyetleri yürüten Cudi-Der'e tepki gösteren Sivil Toplum Kuruluşları (STK), mühimmat depolayan kuruluşa ateş püskürdü. Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Derneği Başkanı Ahmet Akgül, "Sanat" adı altında toplumsal mühendislik yapıldığı ve misyonerlik faaliyetleri yürütüldüğüne dair haberlerin yeni olmadığına dikkati çekti. Akgül, şu değerlendirmelerde bulundu: "Öteden beri İzmir, Diyarbakır gibi hassas illerde 'Sanat Merkezleri' adı altında gençleri müzik, resim gibi faaliyetlerle cezp ettikten sonra misyonerlik yapıldığını biliyoruz. Gençlerin önce dinsizleştirilip bir bakıma nadasa alındığı ve ardından oluşan din boşluğunu değerlendirip Hıristiyanlıkla tanışmalarını sağladıkları biliniyor. Sanatın asla bir araya gelmemesi gereken kaos ve savaş eylemiyle bir araya getirilmesi kadar vahim bir durum olamaz. 'Sözün bittiği an' diyorum sadece."

PKK KÜRTLERE ZULMEDİYOR

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş de, "Kültür ve sanat faaliyetleri' adı altında faaliyet yürüten derneğin içinde halkın can ve malına kastedici bombaların bulunması insanlık açısından çok vahim bir durum" dedi. Memiş, halkın canına ve malına kasteden, kendi ırkına her türlü zulmü yapan örgüte ve ona destek verenlere şiddetle karşı olduklarının altını çizdi.

ONLAR İÇİN KUTSAL YOK

Cihannüma Derneği Siirt Temsilcisi Fatih Sevgili ise PKK için herhangi bir sınır ve kutsalın söz konusu olmadığını ifade ederek, "Camileri, kütüphaneleri, okul ve hastaneleri ateşe veren bir yapının yapmayacağı ve yapamayacağı tek şey, iyilik ve merhamettir" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber