Cizre Devlet Hastanesi'nde neler oluyor?

Bir süre önce AKŞAM Gazetesi'nde, PKK terör örgütünün, kendisine yakın doktor ve sağlık personelini bölgeye çağırdığını duyurmuştuk.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 12 Ocak 2016 23:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cizre Devlet Hastanesi'nde neler oluyor?

Murat Kelkitoğlu

Buradaki amaç belli, öncelik örgüt militanlarını tedavi etmek. Ancak, bölgeye gelen sağlık personeliyle ilgili akılalmaz iddialar da gündeme gelmiyor değil.

Bu iddialardan biri Cizre Devlet Hastanesi'nde yaşandı. İnanın, burada elim gitmiyor bu iddiayı yazmaya.

Gelen bir istihbaratla ilgililerin harekete geçtiğini söyleyebilirim. Cizre Devlet Hastanesi'nde görevli personelin, hastaneye gelen yaralı polis ve askere yönelik yaptıklarıyla ilgili bir iddia bu. Durum o kadar ciddi boyutta ki, Özel Harekat polisleri hastaneye giderek ilgililerden yapılanlarla ilgili açıklama istedi.

Şunu belirtmekte fayda olduğunu düşünüyorum; özellikle bölgede PKK terör örgütüyle mücadele eden, halkın huzurunu sağlamaya çalışan güvenlik güçlerinin böyle bir muameleye maruz kalması kabul edilemez.

Paralel örtü kalkıyor, cinayetler aydınlanıyor

Evet, 'paralel örgüt'ün bugüne kadar maskelediği cinayetlerle ilgili önümüzdeki günlerde çok önemli gelişmeler yaşanacak. Bu cinayetlerin başında, Necip Hablemitoğlu ve Hrant Dink geliyor.

Bugün bir kısmı cezaevinde olan 'paralel örgüt' militanlarının, cinayetlerin arkasındaki rolleri, bu cinayetlerde kimleri, nasıl kullandığı yönünde çok ciddi bulgulara ulaşıldı. Devletin ilgili birimleri titiz bir çalışma yürütüyor. İsimler ve izledikleri yollar tespit edildi. Önümüzdeki günlerde, özellikle bu iki cinayetle ilgili ciddi operasyonlar gündeme gelebilir.

Böylece, 'paralel örgüt'ün maskesi de düşmüş olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber