CTE personeli reform istiyor

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü personeli reform istiyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Ocak 2016 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CTE personeli reform istiyor

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü personeli 2015 yılı Ocak ayında Meclis gündemine gelen ancak görüşmeleri durdurulan tasarıdan dolayı şikayetçi.

İlk olarak 2014 yılında gündeme gelen, 2015 yılında da Genel Kurul'a intikal eden tasarıda cezaevi personelinin özlük hakları iyileştirilmekteydi.

Tasarıda yer alan başlıca düzenlemeler şu şekildeydi:

İÇ GÜVENLİK VE DIŞ GÜVENLİK

Cezaevlerinin korunması iç ve dış güvenlik olarak ikiye ayrılmaktadır. Dış güvenlikten de infaz koruma memurları sorumlu olacaktır.

İÇ VEYA DIŞ GÜVENLİKTE GÖREVLENDİRME

İç ve dış güvenlik nöbet ve vardiya usulü ile çalıştırılacak. İç ve dış güvenlikte çalıştırılacak ceza infaz kurumu mudur yardımcısı, idare memuru, infaz ve koruma başmemuru ile infaz ve koruma memurlarının çalışma esasları, görevlendirilmeleri, görev süreleri gibi hususlar yönetmelikle belirlenecektir. Ayrıca kurum müdürü isterse iç güvenlikteki personeli, dış güvenliğe verebilecektir.

1. VE 2. DERECEDEN İNFAZ KORUMA BAŞMEMURU KADROSU,
2 BİN ADET 3. DERECEDEN İNFAZ KORUMA MEMURU,
1.940 ADET 4. DERECEDEN İNFAZ KORUMA MEMURU KADROSU İHDAS EDİLİYOR

Tasarıda yer alan bir düzenleme, Türk kamu yönetiminde bir ilktir. Hali hazırda hiçbir memurun kadro derecesi 5'ten, şefin de 3'ten aşağı inememektedir. Ancak infaz koruma memuru ve başmemurları için özel düzenleme yapılmaktadır. Bu maddenin görüşülmesi sırasında, Maliye Temsilcisi kamuda hiçbir memurun 5. ve şeflerin ise 3. dereceden aşağıya inemediğini belirtmiş ve yapılan bu düzenlemeyle yapının bozulduğunu iddia etmiştir. Ancak bu açıklamaya karşın madde kabul edilmiştir.

İNFAZ KORUMA BAŞMEMURLARI VE MEMURLARI EMEKLİLİKTE DE SİLAH KULLANABİLECEK

6136 sayılı Kanununda, emekli olduktan sonra da silah kullanabilecek kamu görevlileri arasına " f) Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü emrinde görevli ceza infaz kurumu müdürü, ceza infaz kurumu müdür yardımcısı, idare memuru, infaz ve koruma başmemuru ile infaz ve koruma memurluğundan," ibaresi eklenmiştir.

İNFAZ KORUMA MEMURLARINA EK ZAM GELİYOR

657'nin özel hizmet tazminatı maddesinde değişiklik yapılmaktadır. Yapılan düzenlemeyle, ceza infaz kurumlarında görev yapan mühendisler ve mimarlar için ayrıca %15, sosyologlar için ayrıca %100, teknisyenler için ayrıca %15, ceza infaz kurumu müdürüne ayrıca %30, müdür yardımcısı ayrıca %30, idare memuruna ayrıca %80, infaz koruma memuru ve başmemuruna ayrıca %60'ına kadar ek özel hizmet tazminatı verilebilecektir.

CEZAEVİ PERSONELİNE YIPRANMA ZAMMI

5510 sayılı Kanunda değişiklik yapılarak, Ceza infaz kurumlarında, ceza infaz kurumu müdürü, müdür yardımcısı, idare memuru, infaz ve koruma başmemuru ile infaz ve koruma memuru 90 gün ek fiili hizmet zammı verilmektedir

CTE PERSONELİ REFORM İSTİYOR

Memurlar.net'te yazışan, cezaevi personeli, 2015 yılında akamete uğrayan tasarıın yeniden gündeme alınmasını talep ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber