Çelik: Resmen ihanet ediyorlar

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik: "Resmen ihanet ediyorlar, açık söylüyorum. Söyleyecek sözünüz yok, o silahları bırakacaksınız. Demokratik mücadeleye geleceksiniz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2016 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çelik: Resmen ihanet ediyorlar

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Türkiye'nin bazı bölgelerinden büyük destek aldılar ve 80 milletvekiliyle Meclise girmelerine rağmen seçmenin sesine kulak vereceklerine, dağdan kendilerine gelen tehditlere kulak vererek demokrasiyi katlettiler" dedi.

Çelik, Şanlıurfa'daki temasları kapsamında Haliliye Belediyesi tarafından bir restoranda düzenlenen mahalle muhtarlarına bilgisayar dağıtım törenine katıldı. Çelik, burada yaptığı konuşmada, Türkiye üzerinde ve özellikle Güneydoğu'da büyük oyunlar oynandığını söyledi.

Yaklaşık 30 yıldır süren terör belasının artık son bulması gerektiğini vurgulayan Çelik, bu konuda devlet olarak atılması gereken tüm adımları attıklarını belirtti.

Bu kapsamda 78 milyonun bir ve kardeş olduğuyla ilgili ne şüphe varsa tümünü ortadan kaldırdıklarını dile getiren Çelik, şöyle konuştu:

"Yatırım dediler yaptık, 'eşitsizlik' dediler eşitsizlikleri kaldırdık, 'hak' dediler hakların iadesi konusunda her türlü adımı attık. Peki terör örgütü için, terör yandaşları için değişen bir şey oldu mu, hayır. Bir değişme olmadı, aynen bildikleri yoldan gitmeye devam ettiler. Üstelik Türkiye'nin bazı bölgelerinden büyük destek aldılar ve 80 milletvekiliyle Meclise girmelerine rağmen seçmenin sesine kulak vereceklerine, dağdan kendilerine gelen tehditlere kulak vererek demokrasiyi katlettiler. Oysa milletin verdiği bu desteği parlamentoda hak arama adına kullansalardı kendilerine göre doğruları savunup, doğruları yasa faaliyetlerine dönüştürmüş olsalardı olması gerekeni yapmış olacaklardı ama ne yazık ki bu yolu tercih etmediler. O bildikleri yolu, yani kardeşlerin arasındaki husumeti büyütmeye, ayrılıkçı tohumlar ekmek için adımlar atmaya devam ettiler. Çok enteresan biz 'kardeşlik' dedik, 'barış' dedik, 'huzur' dedik ve bir tane şart vardı ortada; biz hükümet olarak devlet olarak üzerimize düşeni yapacaktık birileri de eğer terör faaliyetleri yanında iseler bu ülkeyi terk edeceklerdi veya silahlarını bırakıp adalete teslim olacaklardı. Bunu yaptılar mı, yok."

Çelik, huzur ortamında bölgede turizmin gelişmesi ve yatırımların artması için çaba göstermelerine karşılık, camilerin, mabetlerin ve kanalların içerisine silah depolamakla meşgul olunduğunu ifade etti.

Huzurdan yana ve kanın akmasına karşı olanların mahallelere silah depolamayacağını ifade eden Çelik, "Eğer bunu kim depoluyorsa, bu milletin barışının altına dinamit koyanlardır. Artık maske düşmüştür, ne deseler boş. Demokrasi kelimeleri, barış kelimeleri hepsi lafta, sözde" diye konuştu.

- "Demokratik mücadeleye geleceksiniz"

Silahları kentlere depolayanların, askere, polise, vatandaşa ve çocuklara karşı kullananların konuşacak bir sözünün kalmadığını ifade eden Çelik, şöyle devam etti:

"Zaten konuşacakları bir şey kalmadığı için kalkıp koşa koşa Moskova'ya gidip birileriyle sarmaş dolaş olmuşlardır. Rusya ile bizim aramızda bir sıkıntı yaşanıyor. Herhangi bir Rus muhalefet partisi başkanının Türkiye'ye gelip Sayın Başbakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüşmesi var mı? Böyle bir şey duydunuz mu? Yok ama bizde bu hainler çıkıyor maalesef. Açık söylüyorum, resmen ihanet ediyorlar. Söyleyecek sözünüz yok, o silahları bırakacaksınız. Demokratik mücadeleye geleceksiniz. Çıkın, kürsüler açık, televizyonlar açık. Hak arama konusunda ne söylerseniz başımızın, gözümüzün üstüne ama silah niye kardeşim, niye bu bölgede yaşayan insanların huzur içerisinde, refah içerisinde kalkınmasını çok görüyorsunuz. Ne güzel sanayi bölgeleri yapılıyor, ne güzel turistlerimiz geliyor, 5 yıldızlı otellerimizin sayısı çoğalmıştı. Esnafımızın işlerinde hareketlilik vardı. Turistimizin buraya gelmesini engelleyerek esnafımızın ekmeğiyle, aşıyla oynayarak elinize ne geçiyor. Kime hizmet ediyorsunuz siz? Kim inanır size? Allah razı olsun, Surlu da Cizreli de Diyarbakırlı da inanmıyor, Şanlıurfalı hiç inanmıyor, Allah'a şükürler olsun."

Terör meselesinin yalnız hükümet, bakanların, valilerin, askerlerin ve polislerin meselesi olmadığına dikkati çeken Çelik, bu meselenin 78 milyonun meselesi olduğunu, bölgedeki sivil toplum örgütlerinin sözü dinlenen kanaat önderlerinin ve bütün vatandaşların teröre tepki göstermesi gerektiğini vurguladı.

Törene, AK Parti milletvekilleri Halil Özcan, Mahmut Kaçar, Mehmet Ali Cevheri, Ahmet Eşref Fakıbaba ve Mehmet Akyürek ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber