İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Eskişehirli işçi '12 yıl önce ölmediğini' ispatladı

Eskişehir'de emekliliğine kalan süreyi hesaplamak için yaptığı SGK sorgulamasında, çalıştığı firma tarafından 12 yıl önce "iş kazası sonucu ölmüş" gösterildiğini öğrenen işçi Sönmez'in sorunu çözüldü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2016 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eskişehirli işçi '12 yıl önce ölmediğini' ispatladı

Eskişehirli 43 yaşındaki işçi Ali Sönmez, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıtlarında 12 yıldır ''ölü'' göründüğüne ilişkin haberlerin ardından, sorunun çözülmesinin mutluluğunu yaşıyor.

İnşaatlarda sıva ustası olarak çalışan Sönmez, yaptığı açıklamada, "emekli olabilmek için yaşadığını ispat etmek zorunda kalacağına" yönelik haberin, birçok televizyon kanalı ve gazetede geniş şekilde yer aldığını belirtti.

Bunun üzerine SGK yetkililerinin kendisine telefonla ulaştığını anlatan Sönmez, "Öncelikle bana söz konusu durumu sordular. Kendilerine 2004'ten itibaren yaşadıklarımı anlattım. Durumumu inceleyeceklerini ilettiler. Dün beni yeniden arayarak, sorunun çözüldüğünü söylediler" dedi.

Daha sonra "e-devlet" şifresiyle SGK'nın sitesine girdiğini ifade eden Sönmez, şunları kaydetti:

"Kayıtlarda 1 Eylül 2004'te sigorta çıkışım görünüyordu. İşten ayrılma nedenim 'iş kazası sonucu ölüm' olarak belirtiliyordu. Şimdi aynı tarihteki işten ayrılma durumumda 'diğer nedenler' yazıyor. Yani artık resmi kayıtlarda ölü değilim, yaşıyorum. Çevremdekiler bana halen 'ölü', 'hayalet', 'yaşar yaşamaz' diyor. Gerçekten ciddi bir olaymış bu, beni resmen orada ipe götürmüşler. Devletim 1 günde sorunumu çözdü. Allah onlardan razı olsun."

Sönmez, "Şimdi 2004'ten bugüne kadar kayıp olan prim günlerimi çözmeye çalışıyoruz. Bunun için mahkemeye başvurmam gerekiyormuş. Eksik günlerime de kavuştuktan sonra artık rahatlıkla ne zaman emekli olabileceğimi hesaplayabileceğim" diye konuştu.

OLAY

Eskişehir'de, emekliliğine kalan süreyi merak ettiği için elektronik ortamda sorgulama yapan Ali Sönmez, çalıştığı firma tarafından 12 yıl önce "iş kazası sonucu ölmüş" gösterildiğini öğrenmişti. "Sönmez'in "emekli olabilmek için yaşadığını ispat etmeye çalıştığına" ilişkin haberi, gazete ve televizyon kanallarında yer almıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber