Adalet'te, GYS'ye girenler nakil duyurusu bekliyor

Adalet Bakanlığı'nın görevde yükselme sınavına katılanlar, komisyonlararası nakil başvurusuna ilişkin ilan yayımlanmasını bekliyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Ocak 2016 12:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adalet'te, GYS'ye girenler nakil duyurusu bekliyor



Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından 01.06.2015 tarihinde komisyonlararası nakil başvurusuna ilişkin duyuru yayımlanmıştır. Komisyonlararası nakil çalışmasından yararlanacak olanlar için şartlarının neler olduğu, yayımlanan duyuruda açıklanmıştır.

İlanın başvuru koşulları incelendiğinde, "28 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Adalet Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı Personeli Görevde Yükselme sınavına girmeye hak kazanan personelin komisyonlararası nakil talepleri kabul edilmeyecektir. Bu kapsamdaki personel hakkında 28 Haziran 2015 tarihinde yapılacak görevde yükselme sınavı sonuçlarının kesinleşmesinden sonra ayrıca bir değerlendirme yapılacaktır. " şeklinde kısıtlayıcı şartın olduğu göze çarpmaktadır.

Adli yargıda görev yapmakta olan ve Adalet Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı Personeli Görevde Yükselme sınavına girmeye hak kazanan;ancak komisyonlararası nakil başvurusuna katılamayanların görevde yükselme sınavının sonuçları 28.12.2015 tarihinde açıklanmıştır.

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından 01.06.2015 tarihli komisyonlararası nakil çalışmasına ilişkin yayımlanan duyurunun çalışma sonuçları 15.07.2015 tarihinde açıklanmıştır.

İdari yargıda görev yapmakta olan ve Adalet Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı Personeli Görevde Yükselme sınavına girmeye hak kazanan;ancak komisyonlararası nakil başvurusuna katılamayanların görevde yükselme sınavının sonuçları 03.12.2015 günü açıklanmıştır.

Gerek adli yargı, gerekse idari yargıda görev yapmakta olup da görevde yükselme sınavına başvuranlar, 01.06.2015 tarihli komisyonlararası nakil başvurusuna başvuramamışlardır.

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan komisyonlararası nakil çalışması, 2008 yılının sonlarından bu zamana kadar uygulanmaktadır ve çok başarılı bir çalışmadır. Komisyonlararası nakil çalışması uygulamaya konulmadan önce, Adalet Bakanlığı personeli olarak görev yapmakta olan zabıt katipleri, mübaşirler, yazı işleri müdürleri istedikleri yere nakillerinin yapılması çok zordu. Komisyonlararası nakil çalışması ile nakiller daha makul hale geldi ve nakil olamamanın beraberinde getirdiği mağduriyetler de sona ermiştir. Adalet Bakanlığı tarafından yapılan ve oldukça verimli olan komisyonlararası nakil çalışmasının 2015 yılında görevde yükselme sınavına katılanların başvuramaması, görevde yükselme sınavına katılanlar bakımından görevde yükselme sınavına katılmış olup, daha sonra sınavı sonuçlanmış olan personelin, komisyonlararası nakil çalışmasından yararlandırılmalarına yönelik duyurunun ne zaman yapılacağı merakla beklenmektedir.
Konunun önemi ilgililer tarafından dikkate alınıp gerekli duyurunun yapılması dileğiyle.

ÇOTANAK
Memurlar.Net

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber