Adana'da milletvekilini silahla yaralamaya 5 yıl hapis cezası

CHP Adana Milletvekili Türkmen'i bacaklarından silahla vurarak yaraladığı iddia edilen sanık, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2016 16:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Adana'da milletvekilini silahla yaralamaya 5 yıl hapis cezası

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen'i seçim çalışmaları sırasında bacaklarından silahla vurarak yaraladığı ileri sürülen sanığa 5 yıl hapis cezası verildi.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Ali Fuat Elibol (55) ve avukatlar katıldı.

Elibol, savunmasında, Türkmen'in kendisi ve şirketiyle ilgili bütün işlemlerde avukatlığını yaptığını ileri sürdü.

Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) bir alacağının tahsil işlerini de Türkmen'in yürüttüğünü iddia eden sanık, şunları söyledi:

''SGK'ya borcum olduğundan bu paranın elime geçmeyeceğini söyleyerek, parayı alma hakkını, yeğeni B.D'ye devretmemi istedi. Daha sonra alacağımın tahsil edildiğini öğrenmeme, Türkmen ve yeğeninin yanına defalarca gitmeme rağmen alacağım verilmedi. Olay günü Türkmen'e alacağımı neden ödemediğini, mağdur durumda olduğumu söyledim ancak bana 'Defol git' dedi. Bunun üzerine korkutmak için ayaklarına doğru 3 el ateş ettim. Alacaklarımın ödenmemesi nedeniyle bu olaya kalkıştım, öldürme kastım yoktur.''

Duruşmaya gelmeyen Türkmen ise önceki celselerde verdiği ifadesinde, daha önce avukatlığını yaptığı Elibol'un kendisinden tehditle para istediğini öne sürmüştü.

Mahkeme heyeti, sanık Elibol'a ''Kasten yaralama'' suçundan 3 yıl 9 ay, ruhsatsız silah bulundurmaktan 1 yıl 3 ay olmak üzere 5 yıl hapis cezası verilmesine hükmetti.

Adana'nın merkez Çukurova ilçesinde, Elif Doğan Türkmen, geçen yıl 26 Mayıs'ta, seçim çalışmaları sırasında Karslı Mahallesi'ndeki bir restoranın girişinde, eski müvekkili olduğu iddia edilen Ali Fuat Elibol tarafından tabancayla bacaklarından vurulmuş, tedavisinin ardından taburcu edilmişti. Kaçan sanık Elibol, ruhsatsız tabancasıyla yakalanmıştı. Tutuklanan sanık, celse arasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Abdulgafur Kılıç

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber