TTB: Erdoğan'ın sağlığıyla ilgili haberler etikdışı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 27 Ekim 2006 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, "Başbakan'ın sağlık durumuyla ilgili bazı haber ve yorumların basın ve tıp etiği kuralları dışına çıktığını esefle gözlemliyoruz" dedi.

Gürsoy, 'hastalık halinin' özel bazı durumlar dışında bireysel yaşamla ilgili bir 'mahremiyet alanı' olduğunu belirterek, bazı basın yayın organlarının bu alana yeterli özeni göstermediğini savundu.

'Bireysel mahremiyet sınırı zorlandı'

Prof. Dr. Gençay Gürsoy, son günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili medyada yer alan bazı haber ve yorumların gerek basın, gerek tıp etiği kurallarının dışına çıkarak, bireysel mahremiyet sınırlarını zorladığını ve hastalık halinin bir siyaset malzemesi olarak kullanılmaya çalışıldığını 'esefle' gözlemlediklerini ifade ederek şunları söyledi: "Türk Tabipleri Birliği olarak kamuoyunun önünde, yazılı ve görsel basının, gerekçesi ne olursa olsun ve öznesi kim olursa olsun, hastalık haliyle ilgili bu tür haber ve yorumlarda bireysel mahremiyet ölçülerine özen göstermesini dileriz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber