İŞKUR, DİS Listelerini Yayınlamakta Gecikiyor!

Devletin işçi kadrolarına yapılacak alımlarda geçerli olan ve Daimi İşçi Sınavı olarak bilinen DİS ilanları İŞKUR tarafından yayımlanmaktadır. Yayımlanan ilanlar sonrasında adaylar 15 gün içinde İŞKUR'a başvuruda bulunmaktadır. İŞKUR, kadroların DİS sonuçlarından karşılanamaması halinde diğer merkezi sınav sonuçlarını da kullanarak, alım yapılacak kadronun iki katı tutarda en yüksek puanlı adayı içeren listeyi ilanı veren İŞKUR il müdürlüğüne, bu müdürlük de listeyi alım yapacak olan kuruma bildirmektedir. Devamı için tıklayın.

Haber Giriş : 25 Mart 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Buraya kadar her şey normaldir. Zira mevzuat hükümleri aynen uygulanmaktadır.

Ancak gerek iki katı listesinin oluşturulması gerekse de işçi alımı yapmayı düşünen kurumun yapacağı sözlü sınav sırasında sık sık kayırmacılık yaşanabilmektedir. Kayırmacılık yaşanabilecek olan ilk kısım için (yani iki katı listelerinin oluşturulması esnasında) İŞKUR güzel birçözüm bulmuştur. Buna göre İŞKUR il müdürlüklerine başvuran adayların listeleri online bir şekilde İŞKUR WEB sitesinde yayımlanmaktadır. Böylece adaylar başvuru puanları itibariyle listenin doğru olup olmadığını kontrol edebilmektedir.

Ne yazıkki, oldukça güzel bir uygulama olan bu sistem İŞKUR tarafından yürütülememektedir. Örneğin 25.01.2004 tarihinde yayımlanan ilanda hem TPAO hem de E.Ü.A.Ş. Çan Termik Santrali Tesis Müdürlüğünün işçi alacağı belirtilmesine rağmen, İŞKUR WEB sistesinde sadece TPAO listesini yayımlamış, E.Ü.A.Ş. Çan Termik Santrali Tesis Müdürlüğü listesini yayımlamamıştır.

Bu konudaki aksaklıkların bir an önce tespit edilerek, çözümlenmesi, adayların kafasında oluşabilecek sorunları en baştan önleyecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber