Sağlıkta, boş kalan GYS kadroları için hala çözüm üretilemedi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Şubat 2016 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlıkta, boş kalan GYS kadroları için hala çözüm üretilemedi

Bir sağlık personeli ziyaretçimizin gönderdiği içeriği aynen yayımlıyoruz.

28.06.2015 tarihinde Sağlık Bakanlığı tarafından açılan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavları sonuçları açıklandı, yerleştirmeler yapıldı ve %(yüzde)80 kadro boş kaldı. Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun sınavın bu yıl tekrarlanacağına dair mutabakata varıldığı haberleri hem medyada hem Sağlık Sen kendi resmi sitesinde hem de Vizyon 2015 Eylül sayısındaki Sağlık Sen dergisinde yer almaktadır.Eğer ortada bir mutabakat var ise her iki taraf da bu mutabakata sahip çıkmalıdır.

Bu haberi ilk siz yaptınız ve sağlık personeli olarak size minnettarız, haberimizi yinelemenizi istiyoruz yetkili makamlara memurlar.net aracılığı ile sesimizi duyurmak istiyoruz. Boş Kadrolara sınavımızın en kısa zamanda yapılmasını istiyoruz.Ortada verilen bir söz var ama bakanlıktan, sendikadan ses seda yok.

Ek olarak şunu belirtmek isterim, MEB tarafından yapılan Sağlık Bakanlığı unvan değişikliği sınavında 21 soru iptal edildiği gibi 19 sorunun da daha sonrasında cevap şıkları değiştirildi. Düşünün 40 soruda öyle yada böyle hatalı olduğu kabul ediliyor ve bu sorular adaylara yöneltiliyor. İkinci olarak;Baraj 70 puan olarak belirlenmiş olup gerek sınavın zorluğu gerek hatalı sorular gerek mart ayında ilana çıkılıp haziran ayında sınavın gerçekleştirilmesi gibi sebeplerle %(yüzde)14 gibi bir oran sadece barajı geçmiştir. İstatiksel verilere göre ;

Bakanlığın ilan ettiği kadro sayısı unvan değişikliği sınavı için 2842 kadroya; yerleşen aday sayısı 990 bu durumda 1852 gibi ciddi bir rakamla unvan değişikliği için kadrolar da boş kalmıştır. Görevde yükselmede ise daha acı bir tablo karşımıza çıkmaktadır, çünkü ,

Görevde yükselme sınavı için verilen kadro sayısı (Şef,Memur,Şoför,Şube Müdürlüğü : 3700 )
G.Y.S Başarılı Kişi (Şef, Memur, Şoför, Şube Müdürlüğü ) Sayısı : 586
G.Y.S Boş Kalan Kadro Sayısı : 3114

Ünvan Değişikliği için verilen kadro sayısı : 2842
Ü.D.S Başarılı Kişi Sayısı : 990
Ü.D.S Boş Kadro Sayısı : 1852

a)Şef için verilen kadro : 195
a)Şef için boş kalan kadro : 129
a)Şef için başarılı kişi sayısı : 66
b)Memur için verilen kadro :1075
b)Memur için boş kalan kadro : 1052
b)Memur için başarılı kişi sayısı : 23
c)V.H.K.İ için verilen kadro :1250
c)V.H.K.İ için boş kalan kadro : 1198
c)V.H.K.İ için başarılı kişi sayısı :52

Bu konu hakkında da yetkili sendika ile de görüştüm ancak olumlu veya olumsuz bir cevap alamadım. Sağlık Bakanlığı personeli olarak size güveniyoruz, çok değil verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Zaten şaibelerle, hatalarla dolu bir sınavın iptaline gidilmedi , bari verilen sözlerimiz tutulsun ve boş kadrolara sınav açılsın. Boş kadrolara ve verilen kadrolara ilişkin evraklar eklerde sunulmuştur. Teşekkürlerimi şükranlarımı sunuyorum. Gereğini bilgilerinize arz ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber