İhmal ağır geldi

1.5 yıl önce Mecidiyeköy'de 10 işçinin öldüğü asansör kazasının benzeri bu kez Esenyurt'ta yaşandı. Aşırı yükleme yapılan asansör 24'üncü kattan zemine çakıldı. Biri 17 yaşında 3 işçi yaşamınıy itirdi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 02 Şubat 2016 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İhmal ağır geldi

İstanbul Esenyurt'ta aşırı yükleme yapılan asansör 24'üncü kattan beton zemine düştü. Asansördeki 3 işçi feci şekilde can verdi. Bahçeşehir Mobilyacılar Çarşısı yanındaki Fİ Yapı'ya ait inşaattaki kaza dün saat 12.30 sıralarında yaşandı. İnşaatta çalışan Yasin Bakır (19), Şükrü Yaşar (21) ve Osman Yardımcı (17) dış cephede bulunan yük asansörüne koydukları çimento torbaları ile birlikte binanın 26'ncı katına çıkıyorlardı. Asansör 24'üncü kata geldiğinde önce durdu. Motorunda arıza oluşan yük asansörü bir anda motor bölmesinden ayrıldı. Kabini taşıyan çelik halatlar koptu. Raylardan hızlı bir şekilde aşağıya düşen asansör beton zemine çakıldı.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Asansördeki 3 işçi feci şekilde hayatını kaybetti. Cumhuriyet Savcısı ve olay yeri inceleme ekipleri de inşaata gelerek çalışma yaptı. Kapasitesi 450 kilo olan asansöre haddinden fazla yükleme yapıldığını öne süren işçiler, arkadaşlarının ihmal sonucu öldüğünü savundu. Hayatını kaybeden işçilerden Osman Yardımcı'nın henüz 17 yaşında olması dikkat çekerken firma yetkilileri Yardımcı'nın işyerinde ilk günü olduğunu ileri sürdü. Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, aralarında şantiye şefi ve iş güvenliği uzmanının da bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

1.5 YIL ÖNCE DE 10 İŞÇİ ÖLMÜŞTÜ

Torunlar GYO'nun Mecidiyeköy'de yıkılan Ali Sami Yen Stadı'nın arazisine yaptığı Torun Center projesinde de 6 Eylül 2014'te inşaatın asansörü 32. kattan zemine çakılmıştı. Katliam gibi iş kazasında 10 işçi hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili 25 kişi hakkında 'taksirle ölüme sebebiyet verme' suçundan 22 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

DENİZ DERİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber