Nazlıaka krizinde gözler basına sızdıran vekilde

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın disipline sevkedilmesi tartışmalarına ilişkin olarak önceki gün yaptığı açıklamasında, olayın basına yansıtılmasına tepkili olduğuna işaret etmesi üzerine gözler, olayı basına sızdıran milletvekilinin kim olduğuna çevrildi. Nazlıaka'nın olaya ilişkin savunma yapmak istediği, savunmasında basına sızdırdığını tahmin ettiği ismi işaret edebileceği belirtiliyor.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Şubat 2016 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nazlıaka krizinde gözler basına sızdıran vekilde

MERİÇ TAFOLAR Ankara

Dosyası Parti Meclisi'ne (PM) indirilen Nazlıaka için oylama pazar günü yapılacak. 7 Şubat günü tek gündemli toplanacak PM'de Nazlıaka'nın YDK'ya sevkedilip edilmemesi görüşülecek. CHP teamüllerine göre bir PM üyesi kendisine ilişkin müzakerelere katılmıyor ancak parti tüzüğünde buna engel bir durum bulunmuyor. Bu nedenle, Nazlıaka'nın savunma yapmak için toplantıya katılabileceği belirtiliyor. Ancak Nazlıaka, kapalı oylama sırasında salonda yer almayacak.

Kulislerde Nazlıaka'nın resmi indiren kişinin ismini vermeyi doğru bulmadığı ifade ediliyor. Nazlıaka'nın, "yol arkadaşı" olarak tarif ettiği bu ismi deşifre etmeyeceğini yakın çevresine, "Bu saatten sonra, bunca olaydan sonra arkadaşımı köpek balıklarının içine atmam" sözleriyle anlattığı da ifade ediliyor.

Yaşanmamış olabilir

Öte yandan parti içinde bir grup yöneticinin, muhakkik raporu ve tanık ifadelerinden hareketle olayın yaşanmış olma ihtimalinin bulunmadığı yönünde kanaat belirttiği de öğrenildi. Parti içinde bu yönde görüş bildiren isimlerin Nazlıaka'nın eğer böyle bir olay yaşanmış olsa bu ismi vermekten çekinmeyeceğini düşündüklerini birbirlerine anlattıkları da kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber