Doğudan batıya donduk

Kar yağışı ve soğuk hava yurdu etkisi altına aldı. İzmir'de kar yağdı, Ankara beyaza büründü doğuda Ağrı -22 dereceyi gördü.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 07 Şubat 2016 09:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğudan batıya donduk

ANKARA: Dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oldu. Ana arterlerde önemli bir aksama yaşanmazken, Çankaya başta olmak üzere yüksek bölgelerde ara sokaklara giren araçlar zor anlar yaşadı. Araçları kayan bazı sürücüler, yol kenarına park edip yola yaya olarak devam etti. Kara saplanan ve ilerlemekte zorlanan araçlar ise çekici yardımıyla kurtarıldı.

ADANA: Son iki gündür güneşli havanın etkili olduğu Adana'da dün hava sıcaklığı 10 derece düşerek yerini sağanak yağışa bıraktı. Yağmura yakalanan bazı vatandaşların plaj şemsiyesi ile yağmurdan korunduğu görüldü.

İSTANBUL: Gece boyunca sağanak yağmur ve şiddetli lodos etkili oldu. Altunizade'de bulunan bir oto galeriye park edilen yaklaşık 1 milyon lira değerindeki Ferrari marka otomobil de lodostan nasibini aldı. İş yeri tabelası Ferrari'nin üzerine düştü. Otomobilin ön kısmında hasar oluştu.

İZMİR: Sabaha karşı yağan kar, yüksek kesimlerde zemini kapladı. Etkili olan sağanak, sabaha karşı havanın soğumasıyla yerini sulu kara bıraktı.

BOLU DAĞI: Gece başlayan ve aralıksız devam eden yağış, TEM otoyolunun Bolu Dağı Tüneli kesiminde etkili olurken, D-100 karayolunun ise Abant Kavşağı, Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkisinde etkili oldu. Görüş mesafesi zaman zaman 30 metreye kadar düştü.

ABANT: Tatil merkezi Abant Tabiat Parkı'na giden onlarca tatilci yolda kaldı. Bazı tatilciler lastiklerine zincir takarak Abant'a gittiler.

AĞRI: Sıcaklıklarda önemli bir değişikliğin ön görülmediği bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Ağrı'da sıfırın altında 22, Kars'ta sıfırın altında 18, Ardahan'da sıfırın altında 11, Erzurum ve Iğdır'da sıfırın altında 4 ve Erzincan'da ise 1 derece olarak ölçüldü.

AMASRA: Bartın'ın Amasra İlçesi'nde saatteki hızı 40 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle Amasra Limanı'nda dev dalgalar oluştu. Dalgakıranlara çarparak yükselen dalgaların boyu yer yer 7-8 metreyi buldu.

Kadın kayakçı whatsApp sayesinde bulundu

İstanbul'dan Uludağ'a ailesiyle birlikte tatil yapmak için gelen Gamze Binkaya oteller bölgesinde kayak yaptığı sırada bastıran tipi ve sis nedeniyle yönünü kaybetti. Yoğun kar yağışı nedeniyle önünün göremeyince kar yığınına çarpan Gamze Binkaya, durumu Jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri 5 kar motoru ve 8 kişilik ekiple bölgede kar kalınlığının 150 santimi geçtiği Uludağ'da Gamze Binkaya'yı aramaya başladı. JAK ekipleri Binkaya'nın cep telefonundaki WhatsApp'tan konum bilgilerini öğrenip Bervü Pisti'nde bulunan tatilciye ulaştı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 9 dereceye kadar düştüğü Uludağ'da donmak üzere olan Gamze Binkaya'ya önce sıcak içecekler verildi, ardından 112 Acil Sağlık istasyonuna götürüldü.

Aç kalan tilki Antalya'ya indi

ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde yüksek kesimlerdeki kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken tilki, gündüz vakti mahalleye indi. Bir mahalle bakkalının önüne gelen tilki, verilen ekmeği yedikten sonra hızla kayboldu.

Kuş çarptı geri döndü

THY'nin TK-05 sefer sayılı Boeing 777-300ER tipi uçağı saat 09.45'de Sao Paula'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı'ndan havalandı. İçinde 294 yolcu bulunan uçak Yunanistan hava sahasına girdiği sırada, burundaki 'radom' olarak adlandırılan bölüme kuş çarptı. Radarın devreden çıkması üzerine pilot geri dönme kararı aldı. Uçak Yunanistan hava sahasından dönerek saat 12.00'de Atatürk Havalimanı'na sorunsuz şekilde indi. Uçak bakıma alında yolcular bir başka uçakla gönderildi.

3. köprü şantiyesi sular altında

BEYKOZ Riva yolu üzerinde bulunan Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. köprü şantiye alanı sular altında kaldı. Sağanak yağmur sonrası işçilerin kaldığı konteynerler, iş makineleri ve diğer kullanılan malzemeler biriken sudan etkilendi. Su birikintileri nedeniyle araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Ekipler şantiye alanındaki suyu tahliye çalışmalarına başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber