Firari savcılar Öz ile Kara'nın yeni durağı Hollanda

Öz ile Kara'nın, son dönemde iyiye giden Türkiye-Almanya ilişkilerinden dolayı yakın zamanda Hollanda'ya geçmek zorunda kaldıkları belirtildi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 15 Şubat 2016 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Firari savcılar Öz ile Kara'nın yeni durağı Hollanda

Fevzi ÇAKIR / GAZETE HABERTÜRK

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlamalarıyla 10 Ağustos 2015'te haklarında yakalama kararı çıkardığı 17 Aralık soruşturması savcıları Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın, karardan bir gece önce Sarp Sınır Kapısı'ndan Gürcistan'a geçtikleri belirlenmişti. Öz ile Kara, Gürcistan üzerinden Ermenistan'a geçti. İki isim buradan da uçakla Almanya'ya gitti. Ağustos 2015'ten beri Almanya'da bulunan Öz ile Kara'nın şimdi de Hollanda'ya geçtiği öğrenildi. Öz ile Kara'nın, son dönemde iyiye giden Türkiye-Almanya ilişkilerinden dolayı yakın zamanda Hollanda'ya geçmek zorunda kaldıkları belirtildi. Almanya'nın, Öz ile Kara'nın sığınma talebine henüz yanıt vermediği de öğrenildi. İki ismin, Hollanda'da "paralel yapı"ya yakın bir mezkezde kaldığı iddia edildi.

BELÇİKA'YA GEÇEBİLİRLER

Emniyet Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde "kayıp-çalıntı" işlemi yaparak, Öz ve Kara'nın pasaportlarını iptal etmişti. Konu Interpol'e de bildirildi. İki ismin, bu nedenle yasal yollardan üçüncü ülkelere gitmesinin önü kapandı. Öz ve Kara, mevcut pasaportları ile seyahat etmeleri durumunda sınır kapılarında ya da havalimanlarında alıkonulacaklar. Ancak iki savcının, aralarında sınır hattı bulunmayan Hollanda'dan Belçika'ya geçebileceği de kaydediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber