Teröristin cenaze oyunu

Cizre ve Sur'da ölen sivillerin cenazelerine zorla el koyan örgütün cesetleri sokağa bırakarak "devlet öldürdü" karalaması yaptıkları belirlendi. Teröristlerin bölgede din görevlilerini de tehdit ettiği ortaya çıktı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Şubat 2016 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Teröristin cenaze oyunu

Terör örgütünün,Sur ve Cizre'de PKK ile hiçbir bağlantısı olmayan ve hastalık, yaşlılık gibi nedenlerle yaşamını yitiren sivillerin cenazelerine zorla el koyarak kullandığı ortaya çıktı.

Deşifre oldular

PKK'nın kalleşliği, bölgedeki yerleşim birimlerinde görev yapan müftülerin hazırladığı raporla deşifre oldu. Raporda şu ifadelere yer verildi "Eceliyle hayatını kaybeden sivillerin cenazelerine zorla el konulmaktadır. Define izin vermeyen örgüt cenazeleri sokaklara bırakarak "devlet öldürdü" propagandası yapmaktadır." denildi.

Ailelere büyük baskı var

Raporda ailelerin"bizim şehidimizdir, biz gömeriz" tehdidi ile sindirildiği bildirildi. Cenazelerin terör örgütünün baskı ve tehditleri ile günlerce bekletildiği belirtilen raporda terör örgütünün beklettiği cenazeler için "Sokaklarda cesetler var, define izin verilmiyor" yalanı ürettiği belirtildi.Din görevlilerinin tehdit edildiği raporda yer aldı

BETÜL OĞUZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber