'Sanayi üretimi yüzde 7.4 oranında artmıştır'

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Sanayi üretimi yüzde 7.4 oranında artmıştır. Bu sonuç Kasım seçimleri sonrası azalan belirsizlik ortamının sanayi üretimimize ve bununla bağlantılı olarak hizmetler sektörüne olumlu yansıdığını göstermektedir. Bu gelişmeler ve beklentiler altında 2015 yılında GSYH'nin yüzde 4 seviyesinde gerçekleşeceği tahmin edilmektedir" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2016 23:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Sanayi üretimi yüzde 7.4 oranında artmıştır'

Yılmaz, Plan ve Bütçe Komisyonu bütçe görüşmelerinde Bakanlığına ilişkin sunum yaptı.

Yılmaz, 2016 yılında 25 öncelikli Dönüşüm Programının uygulanmasının etkin bir şekilde takip edileceğini belirterek, "Eylem Planlarına yer alan eylemlerin gerçekleştirilmesi sürecinde; yatırımları ve ihracatı arttırmaya, cari açığı aşağı çekmeye, ekonomik istihdam ve verimlilik seviyesini, rekabet gücünü yükseltmeye, kamu maliyesini güçlendirmeye ve mali disiplinin kalitesini arttırmaya yönelik eylemler öncelikle ele alınacak ve bu eylemlerin gerektirdiği yasal düzenlemelere hız verilecektir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ekonomisinde bahseden Yılmaz, "2015 yılının Ocak-Eylül döneminde Gayri Safi Milli Hasılasında yüzde 3.4 oranında artış kaydedilmiştir. Bitkisel üretimdeki artışın yanı sıra hizmetler sektörü katma değerinde artış büyümeyi desteklemiştir. Sanayi üretimi yüzde 7.4 oranında artmıştır. Bu sonuç Kasım seçimleri sonrası azalan belirsizlik ortamının sanayi üretimimize ve bununla bağlantılı olarak hizmetler sektörüne olumlu yansıdığını göstermektedir. Bu gelişmeler ve beklentiler altında 2015 yılında GSYH'nin yüzde 4 seviyesinde gerçekleşeceği tahmin edilmektedir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber