'Tapulu arazim' diyerek TOKİ yolunu kapattı

TOKAT'ta yaşayan çiftçi 32 yaşındaki Hasan Tosun, yaklaşık 6 bin kişinin yaşadığı Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) evlerinin bulunduğu alana giden bir yolu, tapulu arazisi olduğu gerekçesiyle kapattı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Şubat 2016 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Tapulu arazim' diyerek TOKİ yolunu kapattı

Tokat'ta Doğukent Mahallesi'ne 2006 yılında TOKİ tarafından 2 bin konut yaptırıldı. Yaklaşık 6 bin kişinin yaşadığı TOKİ'nin bulunduğu mahallenin ana girişi olarak ise Tokat-Niksar Karayolu üzerinde bulunan Yeşilırmak üzerine belediye tarafından köprü yapıldı. TOKİ'ye ulaşım sağlayan iki yoldan biri olan köprünün yaklaşık 100 metre ilerisinde bulunan yol ise sabah saatlerinde trafiğe kapatıldı. Yolun ve yanında bulunan yaklaşık üç dönüm arazinin kendisine ait olduğu öne süren Hasan Tosun, yola kumdan şerit çekerek yolu kapattı. TOKİ'de yaşayan vatandaşların ihbarı sonrası olay yerine gelen polis ekiplerine yanında getirdiği tapuyu gösteren Hasan Tosun, yolu trafiğe açmadı.

'TAPULU ARAZİDE KAYDIRMA VAR'

TOKİ yolu üzerinde 3 dönümlük tapulu arazilerinin bulunduğunu söyleyen Hasan Tosun, kendilerine ait olduğunu öne sürdüğü alana 2006 yılında yolun yapıldığını söyledi. Bu yolun kendilerinden habersiz yapıldığını kaydeden Tosun, bu durumu ise arazisinin hazineye devredilmek istendiğini duyumu üzerine 2013 yılında gittiği tapu kadastroda öğrendiğini belirterek şöyle dedi:

"Tapulu arazide kaydırma var. Bu sorumluluk bize ait değil. Valiliğe, belediyeye, adliyeye başvurduk, yasal hakkımızı korumak istedik hiç bir sonuç alamadık. Sonuç alamayınca yolu kapatmak zorunda kaldık. Bu yol yapılırken hiç bir anlaşmamız ve iznimiz yok. Zaten burada öyle izin alma lüksü de yok. Bizden habersiz yapıldı. 2013 yılında tapulu mülkümüzün bu tarafa kaydığını öğrendik. Yasal olarak başvurduk."

'AÇMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ'

TOKİ'de yaklaşık 6 bin kişinin yaşadığını kaydeden Tosun, "Sabah görevliler geldi. Belediye görevlileri yardımcı olacağı halde 'Köprüyü kaydırırız, yolu kaydırırız' gibi sözler söyledi. Biz de 'gereken neyse yapın' dedik. Biz geçimimizi buradan sağlıyoruz. Bizim geçimimiz tarım üzerine. Bu yolu açmayı düşünmüyoruz. Kamulaştırma gibi bir çalışma olmadı" diye konuştu.

Belediye yetkilileri ise yolun açılması için Hasan Tosun ve yakınları ile görüşmelere başladı.

Mustafa TURAPOĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber